Tuppeen sahattu Nuorisosäätiö

- Ari Korvola

Arvostelu 4.3
7h 35min
137 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kepulia peliä yhteisillä rahoilla.

Kertomus siitä, kuinka keskustapuolueen nuorisojärjestön ”kristillis-siveelliseltä pohjalta ja rikollisuuden torjumiseksi“ perustama säätiö päätyi itse tuomiolle.

60-luvun rakennemuutos synnytti tarpeen rakentaa nuorille kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja mutta se johti poliittisiin skandaaleihin, korruptioon, rikoshyötyyn ja vankeustuomioihin.

Säätiötä ovat johtaneet muun muassa ministereiksi nousseet Matti Vanhanen ja Antti Kaikkonen sekä etsintäkuulutettuna maailmalla piileksinyt Perttu Nousiainen.

Suhteet suurten rakennusliikkeiden kanssa loivat verkoston, jossa toimintaa edistettiin erilaisin ”lautakasoin”, alennuksin ja laskuttomin remontein. Säätiön johto hyödynsi varoja oman vaalimenestyksensä rahoittamiseen sekä yksityisen omaisuutensa kartuttamiseen.

Loistonsa päivistä Nuorisosäätiö on kutistunut puoleen, yleishyödyllinen status on mennyt, halpakorkoiset valtion lainat on irtisanottu ja asuminen edullisissa säätiön asunnoissa on enää muisto vain.

Tuppeen sahattu Nuorisosäätiö on – lauta- ynnä muine rytökasoineen – ensimmäinen kokonaisvaltainen esitys viime vuosien rikosuutisten vakioaiheista: kepulaisesta rahasta, ahneudesta ja omanvoitonpyynnistä. Jäljellä on vielä pesänsiivous rikoksista ja niiden aiheuttamista miljoonatappioista.

Ari Korvola (s. 1953) tuli tunnetuksi ärhäkkänä ja uudenlaisia kerrontakeinoja käyttävänä ajankohtaistoimittajana ja tutkivana journalistina.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

7h 35min

Sivua:

137

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523826656

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523826649

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tuppeen sahattu Nuorisosäätiö – Äänikirja, E-kirja

Oikein hyvä.

Pekka

Hyvä , että meidän maassa on tutkivaa journalismia!

Mervi

Hyvä sarkastinen tyyli

Kimmo

Korruptiosta vapaa Suomi🤣

Jukka