Turms, kuolematon- Mika Waltari

Arvostelu 4.3
27h 44min
597 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Elämänsä iltaan ehtinyt Turms, kuolematon kertoo merkillisen elämäntarinansa.

Turms, kuolematon on mystinen ja kiehtova etsijän odysseia Välimeren rannoilta vuosilta 520–450 ennen ajanlaskun alkua. Turms on elänyt vaiheikkaan elämän, jota hän elämänsä iltaan ehdittyään muistelee.

Turms on nuoruudessaan syyllistynyt rikokseen, paennut sitten Delfoin temppeliin ja vaeltanut kodittomana maasta toiseen. Hän osallistuu persialaissotien meritaisteluihin ja sotkeutuu monenlaisiin juonitteluihin, kunnes päätyy isiensä kotiin, etruskien kauniiseen maahan. Muistelujen ja itsetutkistelujen lopputuloksena Turms toteaa, että kun ihminen täysin tuntee itsensä, hän ei olekaan enää kuolevainen vaan jumala – kuolematon – jolla on valta palata maan päälle uuteen elämään. ”Niin uskon minä, Turms, kuolematon. Vaikka kirjoittamani häviäisi, muste kuluisi pois, kaislapaperi lahoaisi, eikä kirjoittamiani kieliä edes osattaisi lukea enää, kirjoittamalla olen sitonut elämäni jokaiseen kiveen sen minkä tahdon muistaa. Niistä olen tunteva itseni kun palaan.”

Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää romaanien lisäksi mm. runoja, näytelmiä, satuja, elokuvakäsikirjoituksia sekä sarjakuvariimejä.

Kirjailija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
27h 44min
sivua E-kirja:
597
Kielet:
suomi
Julkaistu:
23.8.2018
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510437544
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN E-kirja:
9789510474150

© WSOY (Äänikirja)

© WSOY (E-kirja)