Tushka
    
Jaa kirja    

Ajatuksia virittävä taiteilijaromaani, haikea rakkaustarina ja myyttisiä ulottuvuuksia sisältävä matkakertomus.

Työlleen omistautunut kirjailijaälykkö, nainen kolmissakymmenissä, lähtee Egyptiin valmistelemaan uusinta teostaan ja tutkimaan isänsä viimeisiä vaiheita.

Kairolaisessa loistohotellissa hän kohtaa nuoren, huumeita käyttävän suomalaisen rock-kitaristin ja tämän omalaatuisen egomystikkoystävän sekä äkkirikastuneen kairolaispariskunnan. Hän tutustuu myös näyttelijävaimonsa kanssa maassa lomailevaan ex-radikaaliin teatteriohjaajaan ja Niilin laaksoissa filmaavaan elokuvantekijäpariskuntaan. Yhdessä tämä eriskummallinen ja eripurainen suomalaisseurue matkustaa Luxoriin, Assuaniin ja Abu Simbeliin – määränpäänä Tushka.

Matkalla päähenkilön suunnitelmat muuttuvat ja elämänvalheet alkavat romahtaa. Basaarikujien hälinässä ja aavikoiden paahteessa hän löytää jotakin omaa uraa ja omaa mielenrauhaa tärkeämpää.

Anja Kaurasen romaanissa eri sukupolvet ja erilaiset elämänarvot törmäävät. Narsistinen hyvinvointi-ihminen ja kehitysmaan asukas ovat kasvotusten. Kirjallisuus ja rock-kulttuuri ottavat mittaa toisistaan.

Anja Snellman (entinen Kauranen, s. 1954) on yksi rakastetuimmista ja luetuimmista suomalaisista nykykirjailijoista, joka on aina tarttunut ajankohtaisiin ja vaiettuihin aiheisiin. Hänen rohkeasta ja omaperäisestä esikoisromaanistaan Sonja O. kävi täällä (1981) tuli unohtumaton sukupolvikokemus ja klassikko, jonka yhä uudet lukijat löytävät.

Näytä lisää