Tuulensieppaaja

Tuulensieppaaja

Tietoa kirjasta

Kulkiessaan yksin tunturissa setänsä kasvattama Tuuli ystävystyy naalin kanssa. Hän viihtyy Tuulensieppaaja-naalin seurassa paremmin kuin ihmisten, mutta myöhemmin hän kuulee, että jotkut pitävät naalin näkemistä vaaran merkkinä.

Kun alueen naalit joutuvat ahtaalle kansainvälisen kaivosyhtiön vallatessa tunturimaita, Tuuli käy taistoon Tuulensieppaajan ja sen lajitovereiden puolesta. Hän saa vastaansa koulukiusaaja Jounin, jonka isä on kaivosbisneksessä. Vastakkainasetteluita on kuitenkin mahdotonta välttää, kun kyseessä on luonnonsuojelu.

Tuulensieppaaja on Lappiin sijoittuva seikkailu Poika ja Ilves -elokuvan luoneelta Ville Suhoselta. Tempaudu mukaan jännittävään ja koskettavaan koko perheen tarinaan!

Sagan ympäristökirjat ovat monipuolisia puheenvuoroja ilmastosta, ympäristöstä ja luonnosta.

Ville Suhonen on suomalainen kirjailija ja elokuvantekijä, joka tunnetaan erityisesti suositusta Poika ja ilves -elokuvasta. Suhonen käsikirjoitti elokuvan, oli toinen sen ohjaajista ja kirjoitti elokuvan pohjalta samannimisen seikkailuromaanin. Hänelle myönnettiin lastenkirjallisuuden valtionpalkinto vuonna 1999.

Kirjailija.Ville Suhonen
Lukija.Anna Kiuttu

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tuulensieppaaja