Tyst som muren

Tyst som muren

Tietoa kirjasta

Ett märkligt fynd hittas, mitt i Reykjavík, ett mänskligt skelett hittas i en källarvägg. Någon murades in här för decennier sedan och glömdes sedan av världen. Kriminalpolisen i Reykjavík startar en utredning, men ingen anmälan om försvunnen person passar in. Vem är offret? Vad ligger bakom brottet? Kan gärningsmannen fortfarande hittas?

När den pensionerade kommissarien Konráð engagerar sig i fallet, upptäcker han snart att hans forna kollegor blockerar honom från all information. De har fattat misstankar om att han har undanhållit viktig information under tidigare utredningar, kanske för att dölja spår som leder till hans egen familj, och mordet på hans far.

Konráð fortsätter efterforskningarna under radarn, men inser snart att han befinner sig i fara. Hade det kanske varit bättre att låta det förflutna vila?

Tyst som muren är den fjärde delen om den pensionerade kriminalpolisen Konráð, en spännande kriminalroman om familjevåld, utsatthet, offer och oskuld, där kalla fall alltid dyker upp igen.

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tyst som muren