Tyttö joka leikki tulella

- Stieg Larsson

Arvostelu 4.5
22h 5min
485 Sivua
Millennium
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

"Ruotsin dekkarikuningas", kiittää arvostelu. Nerokas hakkeri Lisbeth ja toimittaja Mikael selvittävät yhdessä törkeää seksibisnestä. Ruotsin paras rikosromaani 2006! Kertoja näyttelijä Kari Ketonen.
"Tämä toinen pistää jopa paremmaksi", ylistää arvostelu. Kari Ketosen kerronta pitää kuuntelijan otteessaan myös Stieg Larssonin myyttisiin mittoihin nousseen Millennium-trilogian kakkososassa. Hakkerinero Lisbeth Salander ja toimittaja Mikael Blomkvist saavat vihiä törkeästä seksibisneksestä, johon on sekaantunut yhteiskunnan silmäätekeviä. Sitten tapahtuu raaka murha, ja poliisien ajojahdin kohteeksi joutuu Lisbeth. Myös hänen synkkä menneisyytensä nousee pintaan. Kirja on palkittu Ruotsin parhaana rikosromaanina.

Ruotsalainen kirjailija ja toimittaja Stieg Larsson syntyi Västerbottenin Skelleftehamnissa 1954 ja kuoli sydänkohtaukseen vain viisikymmenvuotiaana vuonna 2004. Ennen kuolemaansa hän sai valmiiksi huikeaan menestykseen nousseen Millennium-trilogiansa, joka koostuu kolmesta dekkarista. Larsson vastusti aktiivisesti äärioikeistolaisuutta ja rasismia. Tällä saattaa olla yhtymäkohta siihen, että hänen isoisänsä oli ollut natsismin vastustaja ja joutunut mielipiteidensä vuoksi työleirille Norrbotteniin. Larsson tulikin suurelle yleisölle tunnetuksi demokratian puolustajana ja pitkän linjan rasisminvastaisen työn tekijänä. Hän sekä luennoi aiheesta että kirjoitti siitä kirjoja ja artikkeleita. Stieg, alkuperäiseltä nimeltään Karl Stig-Erland Larsson, lisäsi etunimeensä e-kirjaimen koska kyllästyi, että hänet jatkuvasti sekoitettiin kirjailijakollega Stig Larssoniin. Miehet päättivät heittää kolikkoa, Stieg Larsson hävisi.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Marja Kyrö

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

22h 5min

Sivua:

485

Kielet:

suomi

Julkaistu:

30.11.2011

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510384169

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510376942

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tyttö joka leikki tulella – Äänikirja, E-kirja

Tykkäsin kirjasta lukijasta.

Susanna

Edelleen hyytävä!

Hannu

Hyvä jatko sarjaan.

Sami

Ei niin hyvä kuin osa 1. Lukija oli niin ahkera että suu kuivui välillä, se kuuluu liian hyvin. Kari juo vettä välillä🥛

Seija