Tyttö, nainen, toinen

- Bernardine Evaristo

Arvostelu 4.3
13h 26min
295 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Feministisen nykykirjallisuuden tapaus maailmalta!

Booker-palkittu Tyttö, nainen, toinen on loistelias kuvaus identiteettien risteyskohdista Britannian kolonialistisen historian varjossa.

Romaani on moniääninen sinfonia mustien naisten elämästä: se esittelee kaksitoista erilaista päähenkilöä: Menestyneen näytelmäkirjailijan, jonka teokset tutkivat mustaa lesboidentiteettiä. Opettajan Lontoon alirahoitetuissa kouluissa. Sijoituspankkiirina uraa tekevän naisen ja hänen äitinsä, siivoojan, joka on huolissaan lapsensa juurettomuudesta. Muunsukupuolisen someinfluensserin ja 93-vuotiaan maanviljelijän ja monta muuta. Tämä säkenöivän nokkela, runoudelta lainaava romaani keskittyy toiseutettujen ääniin. Tyttö, nainen, toinen muistuttaa meitä tulemaan yhteen aikoina, jotka pyrkivät repimään meitä erillemme.

Englantilais-nigerialainen, Lontoossa asuva kirjailija Bernardine Evaristo on kirjoittanut seitsemän palkittua teosta, proosasta runouteen ja draamaan. Hänen tyyliinsä kuuluvat kokeellisuus ja Afrikan diasporan myyttien käsittely. Tyttö, nainen, toinen kahmi kaikki kuviteltavissa olevat palkinnot ja oli myyntimenestys ympäri englanninkielistä maailmaa.

*

”Brittiläisen kirjallisuuden virstanpylväs.” Guardian

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Kaijamari Sivill

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

13h 26min

Sivua:

295

Kielet:

suomi

Julkaistu:

8.3.2022

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510481158

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510481165

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tyttö, nainen, toinen – E-kirja, Äänikirja

Todella mielenkiintoinen.

Pirkko

Upea moniääninen teos. Äänikirjassa myös kohtaavat poikkeuksellisen hyvin suomennos ja lukijan ääni sekä hänen tapansa käsitellä tekstiä.

Mari

Kesti hetken ennen kuin kirja tuntui kuuntelemisen arvoiselta. Oli vaikea pysyä perässä henkilöhahmoista ja miten he linkittyvät keskenään. En oikein ymmärrä kirjan ympärillä pyörivää hehkutusta. Välillä oikein ärsytti feminismillä mässäily, tuntui että siinä piti velloa vaikka tarina olisi edennyt hyvin lyhyemmälläkin asian mainitsemisella. Muiden arvostelujen perusteella odotin jotain paljon parempaa.

Elisabeth

Ajatuksia herättävä. Kuunneltuna vaikeasti seurattava henkilömäärän takia. Alussa häiritsi pisteettömyys, mutta kun siihen tottui, kertomus eteni soljuvasti.

Päivi