Tyttöjen kaupunki- Elizabeth Gilbert

Arvostelu 4.1
16h 26min
bookCoverFor

Yhteenveto

On kesä 1940, ja 19-vuotias Vivian Morris saapuu New Yorkiin. Uhrattuaan opintonsa turhamaisuuden alttarille hän ryhtyy epäsovinnaisen Peg-tätinsä omistaman revyyteatterin pukuompelijaksi. Manhattanilla sijaitsevassa ränsistyneessä mutta ylväässä Lily Playhousessa Vivian tutustuu kokonaiseen karismaattisten hahmojen maailmankaikkeuteen, iloluontoisista showtytöistä maineikkaisiin näyttelijöihin.

Sodan varjo leijuu Manhattanin yllä, mutta Vivian uusine ystävineen nauttii elämän maljasta viimeiseen pisaraan, juhlii ja rakastaa. Hän tekee myös valtavia virheitä, joutuu maksamaan niistä - ja ymmärtää seuraukset kunnolla vasta vuosien päästä. Mutta tärkein läksy, jonka hän tulee elämänsä varrella oppimaan on kuitenkin se, ettei tarvitse olla kiltti tyttö ollakseen hyvä ihminen.

Tyttöjen kaupunki on iloisen dekadentti kertomus koko elämänsä sovinnaisuuksia uhmanneesta naisesta ja 40-luvun New Yorkin teatterimaailman samettiverhojen takaisesta todellisuudesta.

”Ylimaallinen... Tämä kirja on kirjoittajansa lailla kaikkein empaattisin ja anteliain ja viisain ja aistillisin ja rohkein ja ihastuttavin ja säteilevin intohimon sanansaattaja, joka on koskaan luotu.” - Lisa Taddeo, Kolmen naisen kirjoittaja

”Timanttinen, hauska ja säkenöivä” - New Yorker

”Sekoitus älyä, nokkeluutta ja miltei vastustamatonta elämäniloa” - New York Times Book Review

”Yhtä energinen, seksikäs ja viisas romaani kuin kirjailijan megahitti Eat Pray Love.” - People Magazine

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Taina Helkamo

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

16h 26min

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

24.9.2020

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512419616

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tyttöjen kaupunki – Äänikirja

Upea rikas kerronta ja elävä kuvaus läpi koko kirjan. Ihan kuin olisi ollut paikalla. Erityisesti kieli oli niin piristävän vivahteikkaista, että nautin koka hetken intensiivisyydestä. Upeasti luettu myöskin! Täydellinen valinta lukijaksi!

Milla

Ihana kirja ja aivan mahtava tarina! Loppua kohden oli paikoin hidastempoisuutta alkuun nähden, josta yhden tähden vähennys. Lukija on yksi suosikeistani ja vakuutti tässäkin kirjassa.

Anna

Aina yhtä hyvä

Janita

Kirja piti imussaan koko ajan. Lukija on silloin huippuhyvä kun siihen ei kiinnitä huomiota 👍

Virpi

Herkullinen tarina ja ihana lukija!

Tiia

😊

Inge

Hieno tarina naisen vaiheikkaasta elämänkaaresta.

Jaana

Runsasta, monimutkaista, mutta todellista elämää!

Elsi

Paranee loppua kohden. Ei silti vedä vertojaan Tämä Kaunis maailmani-kirjalle.

Niina

Mukavasti polveileva tarina.

Liisa

Teos pyörii liikaa seksin ympärillä.

Satu

Pidin kovasti.Hyvää ajankuvaa,kiehtovia henkilöitä.

Liisa

kuuntelin tätä siivotessa, ja tyttöjen kaupunki sai minut haluamaan siivota lisää. aivan ihana, vivahteikas ja nokkela kertomus <3

Lotta

Inspiroiva!

Taina

Mielenkiintoinen kertomus 40-luvun Vaudeville-maailmasta jatkuen vuosikymmenien kasvutarinana. Ajoittain koin liian pitkäksi. Tarinaa olisi voinut tiivistää. Lukija sopii tähän tarinaan loistavasti.

Maarit