Uhri ja pyöveli

Uhri ja pyöveli

Tietoa kirjasta

Kuka jakaa oman käden oikeutta?

Synkkä ja raaka romaani Seitsemän-elokuvan ja Lars Keplerin hengessä. Yllätykselliset juonenkäänteet vetävät maton kokeneimmankin lukijan alta.

Kun tunnettu seksuaalirikollinen löytyy ristiinnaulittuna ladon seinältä, käynnistyy tutkinta, joka osoittautuu haastavimmaksi komisario Carl Edsonin uralla. Tekijä ei ole jättänyt itsestään mitään jälkiä lukuun ottamatta autonavainta, jonka toimittaja Alexandra Bengtsson sattumalta löytää rikospaikalta.

Johtolangat vievät jengitaustaisen miehen luokse, mutta Edson alkaa aavistella olevansa tekemisissä poikkeuksellisen ovelan murhaajan kanssa. Jakaako joku oman käden oikeutta – ja löytyykö tekijä ennen kuin uhriluku kasvaa?

Bo Svernström (s. 1964) työskentelee Aftonbladetin toimittajana ja hänellä on tohtorintutkinto ruotsalaisesta kirjallisuudesta: Uhri ja pyöveli on hänen esikoisromaaninsa, jonka oikeudet on myyty jo kymmeneen maahan, ja joka on keikkunut pitkään Ruotsin bestseller-listoilla. Svernström asuu Tukholmassa ja kirjoittaa toista romaaniaan.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Uhri ja pyöveli