Unelmaero

Elämä 2.0

- Ismo Leikola, Angelika Leikola

Arvostelu 3.2
15h 58min
394 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Ismo ja Angelika Leikola palaavat Amerikkaan Suomessa vietetyn koronavuoden jälkeen - tällä kertaa eronneena parina. Vaikka eropäätös on yhteinen ja tarpeellinen, tuo se mukanaan uudenlaisia haasteita ja pelkoja. Miten entinen power couple selviää eron syiden ja vaiheiden läpikäymisestä samaan aikaan kun he luovat sekä henkilökohtaista että ammatillista suhdettaan uusiksi? Millainen ihminen kumpikin on ilman toista?

Unelmaero kutsuu lukijan myös kulisseihin kurkistamaan, mitä tapahtuikaan Suo, kuokka ja Hollywood -kirjaa kirjoittaessa ja miksi pariskunta päätyi eroon. Kirja ravistelee lukijan käsityksiä parisuhteista ja eroista sekä pureutuu jälleen myös kulttuurieroihin: Miksi parin avioeroon suhtaudutaan täysin toisella tavalla Amerikassa kuin Suomessa? Miten Ismo ja Angelika selviävät uusissa nykyajan deittikulttuureissa? Miten löytää itsensä kovan paineen keskellä ja aloittaa uusi elämä omillaan?

Tuttuun tapaan Leikolat haastavat lukijan ajattelua hyvin omintakeisista näkökulmista. Luvassa on entistäkin radikaalimpaa rehellisyyttä, viihdyttävyyteen puettua faktatietoa ja loputtomia yllätyksiä, joista suuri yleisö on ollut tähän asti täysin tietämätön.

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

15h 58min

Sivua:

394

Kielet:

suomi

Julkaistu:

24.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789523881570

E-kirjan kustantaja:

Siltala

ISBN e-kirja:

9789523881587

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Unelmaero – Äänikirja, E-kirja

Huono. Etenkin Angelikan osuudet. Itsensä esiin tuomista, kun ei kokenut saaneensa tunnustusta ekasta kirjasta. A. on varmasti ollut ja on isossa roolissa Ismon menestyksessä, mutta Ismo on kuitenkin se stara. Jos sitä ei kestä, niin ehkä väärä yhteistyökumppani. Tuntuu, että tämä kirja on A:n roolin alleviivaamista. Tylsää jaarittelua ja mukamas hauskoja eri äänenpainoin kerrottuja juttuja, Piti jättää kesken, valitettavasti.

Teija

Hämmentävä opus. Kuin olisi kaksi erillistä kirjaa runnottu väkisin samoihin kansiin. Angelican osuudet tuo lähinnä vaikutelman katkeran naisen tilityksestä. Ja ei, tämä kommentti ei tule "ismonpunaisten" lasien takaa. Harmittava huti tämä kirja.

Pariskunnan esikoisteos oli viihdyttävä ja kiinnostava, tykkäsin. Tämä ei napannut. Ismon jutut olivat enimmäkseen hauskoja, ja edelleen kertomukset Amerikan kommelluksista hersyviä. Angelikan osuudet olivat kiusallista keittiöpsykologiaa ja oman ”erikoislaatuisuuden” loputonta ruotimista. Onneksi niiden yli pystyi hyppimään lukiessa. Seksin puute täytti aiheena ainakin puolet kirjasta, että jos jotakuta semmoinen kiinnostaa niin kannattaa lukea.

kati

Olen usean edellisen arvioija kanssa samaa mieltä, ei olisi pitänyt yhdistää samoihin kansiin kaksi noinkin erilaista tarinaa. Karsimista ja oikolukua( toimittamista) olisi kaivannut todella. Angelikan osuus tosiaan liian pitkä ja liian itseään korostava ja keittiöpsykologiaa käyttävä. Valitettavasti kirja oli pettymys!

Marja