Uskomaton matka uskovien maailmaan

Arvostelu 4.2
7h 55min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Terävää tekstiä uskonnosta pilke silmäkulmassa
Tieteen lähettilään matkakirja uskovien maasta. Äimistyksen ja hämmästyksen lisäksi matkalta tarttuu hedelmällisiä ajatuksia mitä yllättävimmistä paikoista.
Kun uskonnoton lähtee matkalle uskovien maahan, millaisen postikortin hän sieltä lähettää? Tiedemiehen maailmankuva repussaan, uskonnolliset tekstit matkaoppainaan Kari Enqvist avaa pyhättöjen portit ja istuu kuuntelemaan. Hän etsii kartastaan pyhyyttä ja ihmettä, mutta tie niiden luo on mutkikas ja täynnä konflikteja. Enqvistille uskonnottomuus ei ole vakaumus vaan uskonnollisen tunteen uupumista. Uskovalta taas puuttuu tiedemiehen tärkein ominaisuus: epäily. Silti äimistyksen ja hämmästyksen lisäksi matkalta tarttuu hedelmällisiä ajatuskulkuja ja ymmärryksen hetkiä mitä yllättävimmistä paikoista.
Kari Enqvist on palkittu kosmologian popularisoija ja tieteen lähettiläs, häikäisevä kirjoittaja ja itsensä likoon paneva ajattelija. Vaikeatkin asiat hän havainnollistaa sekä riemullisin, hilpein että piikikkäin sanankääntein.

Kari Enqvist syntyi Lahdessa 16. helmikuuta 1954. Opiskeltuaan Helsingin yliopistossa hän väitteli tohtoriksi hiukkasfysiikasta keväällä 1983. Tällä hetkellä hän on kosmologian professori Helsingin yliopistossa. Hänen kansainvälinen tutkimusyhteistyönsä on laajaa, ja hänen artikkeleihinsa on viitattu lukuisissa tutkimuksissa. Kari Enqvist toimi tutkijana CERNissä 1984-86, Wisconsinissa Madisonin yliopistossa 1986-87 ja Kööpenhaminassa apulaisprofessorina 1990-94. Skeptikkoyhdistyksen Skepsiksen varapuheenjohtajana Enqvist oli vuosina 1996-98, tähtitieteellisen seuran URSAn hallituksen jäsen vuosina 1999-2000, sekä Euroopan avaruusjärjestön ESAn Fundamental Physics Advisory Boardin jäsen 2001-2003. Hän on Suomen Tiedeakatemian ja Suomalaisen Tiedeseuran jäsen. Enqvistillä on merkittävä rooli kahdessa tieteen suurhankkeessa, CERNin LHC-kokeessa ja Euroopan avaruusjärjestön (ESA) Planck-satelliittihankkeessa. Hänen tutkimusalansa sijoittuu hiukkasfysiikan ja kosmologian välimaastoon. Enqvist on aivan tieteen eturintamassa molemmilla aloilla. Hankkeiden voimakas tieteellinen hyödyntämisvaihe käynnistyy lähivuosina ja tieteellisten läpimurtojen todennäköisyys on huomattava. Enqvist kuuluu alansa kärkinimien joukkoon maailmassa. Akatemiaprofessuuri tuo Enqvistille mahdollisuuden panostaa tieteelliseen työhön suurhankkeiden aktiivisimmassa vaiheessa samalla kun se takaa suomalaisen tiedeyhteisön näkyvyyden hankkeissa, joihin Suomi on panostanut useita kymmeniä miljoonia euroja järjestöjen jäsenmaksujen ja hankkeiden teollisuusosallistumisten kautta. Enqvist toimii alalla, jonka tulokset popularisoituina kiinnostavat kaikkia. Enqvistin jo tähänastinen panos tieteen yleistajuistamiseen on johtanut tiedekirjallisuuden kysynnän kasvuun.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Äänikirjan kesto:

7h 55min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

28.6.2018

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510436806

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Uskomaton matka uskovien maailmaan

Hyvä

Juhani

Tiedemiehen tarkkanäköisyydellä Enqvist ruotii uskontojen problematiikkaa. Useat anekdootit ja kuvaukset historian tapahtumista tekivät tästä kirjasta hyvin mieleen jäävän. Tähän kun vielä lisää eläväisen kielenkäytön ja herkulliset letkautukset, niin voi todeta hyvällä syyllä, että suosittelen!

Timo

muuten ihan hyvä mutta vähän tökki tuo itsekehu muitten yli....

Jan

👍👍👍👍👍

Ari Ollikainen