Uskomattomat uskomukset

Ihmislepakoista energiaterapiaan

- Matti Vuento

Arvostelu 3.8
10h 3min
284 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Maa on litteä, merissä polskuttelee merenneitoja, ja hanhia kasvaa puussa kuin hedelmiä. Avaruusolennot kulkevat joukossamme, rokotteissa on kyse salaliitosta ja kivet puhuvat. Mikä on maailmassamme mahdollista? Mikä saa arvelun vahvistumaan mielipiteeksi ja edelleen vakaumukseksi, vaikka uskomukselle ei ole löydetty yhtään tieteellistä todistetta?

Uskomattomat uskomukset esittelee koko joukon erikoisia käsityksiä. Villin kuuloisilla uskomuksilla on kannattajansa, vaikka tieteen ja tutkimuksen asema on vankempi kuin vuosisatoja sitten. Teoksessa jäljitetään näiden uskomusten lähteitä tarinoista, huijauksista ja huhupuheista sekä tutkimuksen harhapoluista. Samalla tutustutaan muun muassa biologisiin kummajaisiin, tähdistä ennustamiseen, salaperäiseen sähköön ja lumevaikutuksen voimaan.

Teoksessa pohditaan myös uskomustiedon ja tieteellisen tiedon jännitteitä ja päällekkäisyyksiä. Miten määritellään luotettava tieto? Miten tiede etsii totuutta ja miten se voi menestyä kilpailussa uskomustiedon kanssa?

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 3min

Sivua:

284

Kielet:

suomi

Julkaistu:

19.5.2023

Äänikirjan kustantaja:

Gaudeamus

ISBN Äänikirja:

9789523458185

E-kirjan kustantaja:

Gaudeamus

ISBN e-kirja:

9789523458420

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Uskomattomat uskomukset – E-kirja, Äänikirja

No joo, latteampi kuin nimi antoi olettaa. Loistava lukija.

Petri