Uuno Turhapuro
  
Jaa kirja    

Uuno Turhapuron uskomaton elämäntarina vihdoinkin kirjana!

Tommi Aition elämäkertateos piirtää laajan kaaren Uuno Turhapuron vaiheista ja tämän omintakeisesta elämänfilosofiasta, jossa ei koskaan sekoiteta vysiikkaa ja kemiikkaa.

Uuno Turhapuro on lumonnut suomalaiset sukupolvi toisensa jälkeen, ensin televisiossa ja sitten valkokankaalla. Miljoonat ihmiset ovat nähneet tämän selittelyjen epävirallisen maailmanmestarin milloin lottovoittajana tai rautakauppiaana, milloin armeijan leivissä tai jopa tasavallan presidenttinä. Kokonaisesitys Uunon uskomattomasta tarinasta on kuitenkin vielä kertomatta.

Uunon tarina on kertomus kaupungistuvasta Suomesta. Uuno urbanisoitui samaa tahtia Suomen kanssa ja oppi kaupunkilaiset tavat, mutta säilyi silti ikuisena maalaispoikana. Uunossa kohtaamme peilin, johon vilkaistessamme voimme nähdä itsemme ja toiveminämme – jos ei nyt ihan maan presidenttinä niin ainakin ylimääräisenä ei-kiireellisten asiain valiokuntamietintöjen jatkotoimenpiteistä huolehtivan osaston vara-alivaltiosihteerinä.

Tommi Aition aikaisempaan kirjalliseen tuotantoon kuuluvat muun muassa kiitetty elämäkertateos Pertti ”Spede” Pasasesta. Lyriikkaa hän ei ole julkaissut, sillä se homma jääköön Eikka Leikalle ja Gunnar Shakespearelle.

Näytä lisää