Uupumuksesta takaisin elämään

Arvostelu 4.2
7h 10min
150 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Merkityksellisyydestä virtaa elämään

Uupuneen elämästä on kadonnut ilo ja tarkoitus. Silloin elämä on pelkkää suorittamista. Pahimmillaan uupumus johtaa toimintakyvyn täydelliseen menettämiseen.

Psykiatri Juhani Mattila kertoo, mistä uupumuksessa pohjimmiltaan on kyse ja mitä siitä toipuminen edellyttää. Pelkkä lepo ja sinänsä hyödylliset elämäntapamuutokset harvoin korjaavat pitkäkestoista, vaikeaa uupumusta. Keskeistä onnistuneessa toipumisessa on kyky suuntautua kohti läheisiä ihmissuhteita, kohti toista ihmistä. Vasta silloin aito itse ja elämän merkityksellisyys voivat löytyä jälleen.

Juhani Mattila on psykiatrian erikoislääkäri ja tietokirjailija. Hän on kiinnostunut ujoudesta, sosiaalisista peloista, masennuksesta ja työuupumuksesta, joista hän julkaissut useita teoksia ja artikkeleita. Hänen aiemmin ilmestyneitä teoksiaan ovat mm. Nöyryytys (2017) sekä Herkkyys ja sosiaaliset pelot (2014).

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

7h 10min

Sivua:

150

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.11.2021

Äänikirjan kustantaja:

Kirjapaja

ISBN Äänikirja:

9789523545793

E-kirjan kustantaja:

Kirjapaja

ISBN e-kirja:

9789523545083

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Uupumuksesta takaisin elämään –
E-kirja, Äänikirja

Lukijan venyttävä intonaatio ja heikko, särisevä äänenlaatu haittaa kuuntelua niin paljon, että ei tätä pysty kuuntelemaan. Se on sääli, sillä tällaiselle uupuneelle henkilölle olisi helpompi kuunnella kirja kuin yrittää lukea sitä. Toivottavasti tämä kirja äänitettäisiin uudelleen.

Laura

Kirja oli hyvin ajatuksia herättävä. Lukija ikävä kyllä pilasi koko kirjan. En enää ikinä kuuntele mitään kyseisen henkilön lukemaa kirjaa. Hän venyttää sanojen loppuja niin ärsyttävästi, että korvani vuotavat verta.

Outi

Kiinnostava aihe, mutta tätä lukijaa ei kerta kaikkiaan pysty kuuntelemaan!

Taina

Kirjan sisältö ja tapa miten se on kirjoitettu, on ihan parasta mihin olen tässä aihepiirissä törmännyt. Hienosti puettu sanoiksi uupumuksen vaikutus ihmisen elämään ja olemiseen. Kymppi! Lukija, ihan järkyttävä valinta lukijaksi. Tällaista kirjaa ei voi lukea henkilö, jolla on ärsyttäviä maneereita puheessaan. Lukija nuotittaa ja venyttää viimeiset tavut. Taitaa pieni raspi äänessä narista siinä mukana. Hirveä pettymys, että lukijana on juuri tämä nainen. Tässä nyt ei ole ajateltu kuulijaa ollenkaan, tämän tyyppisiä kirjoja ei voi antaa kenen tahansa luettavaksi, lopputulos on, että joutuu heittimään kirjan sivuun ja samalla menettää mahdollisuuden kokea hyvä. Tässä ei ole otettu huomioon kuuntelijaa. Yksi rasittavimmista lukijoista, vaikka kirja itsessään on harvinaisen monisyinen ja hieno. On käännyttävä lukukirjan puoleen. 😕

Aira