Vaaleanpunainen meri- Marisha Rasi-Koskinen

Arvostelu 3.8
5h 22min
120 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Novelleja toden ja kuvitellun rajalta

Vaaleanpunainen meri on kokoelma vangitsevia ja taianomaisia novelleja isistä ja heidän lapsistaan, rakkauden ja läheisyyden kaipuusta hajoavassa maailmassa.

Isänpäivän aamuna Joona ei juhli vaan painaa oven kiinni perässään. Toisaalla perheenisän rakkaus mehiläisiin saa kohtalokkaat mittasuhteet. Kokoelman avausnovellissa lapset karkaavat järvelle, sillä isän ja äidin kodin löytää vain jos soutaa sinne, missä vedenalainen metsä silittää veneenpohjaa. Entä sitten jos isää ei ole olemassa, ei edes sellaista sanaa.

Vaaleanpunainen meri on Marisha Rasi-Koskisen kolmas kaunokirjallinen teos. Hänen edellinen teoksensa Valheet voitti vuoden 2013 Tiiliskivi-palkinnon ja sitä kiitettiin erityisesti hätkähdyttävästä rakenteestaan.

Rikkaan ja herkkävireisen kerronnan lisäksi Marisha Rasi-Koskisen tuotannolle on tunnusomaista poikkeuksellinen sisäisten maailmojen kuvaus, monitulkintaisuus ja yhteiskunnallinen tarkkanäköisyys. Psykologina työskentelevä Rasi-Koskinen harrastaa valokuvausta. Hän asuu Tampereella ja on kolmen lapsen äiti.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
5h 22min
Sivut:
120
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.4.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510474549
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510407998

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vaaleanpunainen meri – E-kirja, Äänikirja

Olipas siinä ankeita vanhemmuustarinoita! Ehkä viimeinen oli vähän valoisampi! Kyllä aina jostain koki ja kokee riittämättömyyttä, huonoa omaatuntoa ja syyllisyyttä, että voisi/olisi varmaan voinut toimia toisin äitinä, mutten ikänä noin syviin vesiin muista uineeni. Viimeiseen vähän jopa samaistuin, kun joskus meinasin alkaa yrittäjäksi ja tajusin, että sukeltaisin siihen maailmaan niin flowssa, että unohtaisin ehkä olevani äiti!

Päivi