Vaaran vuodet

- Joonas Konstig

Arvostelu 3.8
9h 44min
198 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Joskus rauha on sotaakin vaarallisempi

Tyylikäs, tositapahtumiin perustuva jännitysromaani sodan raunioista nousevasta Helsingistä ja murhasta, joka pakottaa kohtaamaan menneisyyden kaunat.

Helsinki, kevät 1945. Sodan runtelemassa maassa ylintä valtaa pitää Neuvostoliiton valvontakomissio. Ilma on sakeana vallankaappauksen uhkaa, pelkoa, kiihkoa ja katkeruutta. Maa on jakautunut kahtia. Vaaran vuodet ovat alkaneet.

Aarne on entinen kaukopartiomies, joka rakentaa englantilaisen vaimonsa kanssa uutta elämää sodan viemän tilalle. Pikkuveli Hugo on Valtiollisen poliisin tuore etsivä, joka on viettänyt sodan vankilassa kommunistina ja kihisee kostonhimoa porvarillista Suomea kohtaan. Satamasta löytynyt ruumis pakottaa vastakkain kaksi menneisyyden toisistaan erottamaa veljestä.

Murhatutkimukset johtavat poliittisten fanaatikkojen ja kansainvälisen vakoilun maailmaan, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää. Kostonhimon kanssa voi kilpailla vain rakkauden nälkä.

Joonas Konstigin Vaaran vuodet on kiivastempoinen, tositapahtumiin perustuva trilleri ja samalla elävä ajankuva toisen maailmansodan jälkeisestä Suomesta.

Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija ja kouluttaja. Hän voitti Kalle Päätalo -palkinnon romaanillaan Kaikki on sanottu (2011). Konstig on tullut tunnetuksi myös ruoka-aiheisista kirjoituksistaan ja mm. Vuosi herrasmiehenä -autofiktioromaanistaan (2017).

https://joonaskonstig.com/

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

9h 44min

Sivua:

198

Kielet:

suomi

Julkaistu:

27.3.2020

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510442913

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510442920

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vaaran vuodet – Äänikirja, E-kirja

Loistoteos ja loistolukija!

Anssi

6/5

Jon

Ajankohtaista...

...taas uudestaan. Tai toivottavasti ei sentään:-) mutta kertoo sekä meidän että naapureiden ajattomista asenteista. Lajinsa huippua, piti otteessaan koko ajan.

Ritva