Väärinymmärryksiä
    
Jaa kirja    
”Mikset heti sanonut!” ”Ai sitäkö sä tarkoitit!”
Väärinymmärrykset ovat usein pieniä ja arkisia, mutta joskus niillä on vakavia seurauksia. Ne rikkovat ihmissuhteita, lyövät kapuloita politiikan ja kaupan rattaisiin ja vaarantavat ihmishenkiä. Ihmisten välisen kommunikaation toistuva epäonnistuminen onkin maailman suurimpia ongelmia.
Niin kielen kuin mielenkin ominaisuudet ovat otollista maaperää väärinymmärryksille. Kieli on joustavuudessaan epätarkka kommunikaatioväline, ja usein virheellisesti oletamme keskustelukumppanin tietopohjan vastaavan omaamme. Lisäksi aivomme pyrkivät säästämään energiaa tietoa käsitellessään - joskus viestin välittymisen kustannuksella.
Väärinymmärryksiä auttaa tunnistamaan kommunikaation sudenkuoppia. Huumorilla höystetty teos ammentaa niin tutkimuksesta kuin arkielämän sattumuksistakin. Kun ymmärrämme, miksi emme aina ymmärrä toisiamme, voimme selvitä paremmin arjen ja työn vuorovaikutustilanteista.
”Kirja on runsaudensarvi, josta voi ammentaa ajatuksia kommunikaation tärkeyden ymmärtämiseen.” - Marianna Stolbow, parisuhdekouluttaja, kirjailija
”Tämän kirjan lukeminen antaa työkaluja väärinymmärrysten välttämiseen ja jättää lukijan ihmettelemään, voimmeko oikeasti koskaan ymmärtää toisiamme.” - Minna Huotilainen, aivotutkija Helsingin yliopistosta
Näytä lisää