Vaeltavat vainajat- Juha Rautaheimo, Sari Rainio

Arvostelu 4.1
18h 6min
375 Sivut
Mortuí non silent
bookCoverFor

Yhteenveto

On maaliskuinen aamuyö vuonna 2010. Rikoskonstaapelit Minna Perkola ja Tommi Pohjalainen seisovat Tattarisuolla ja katselevat edessään seisovaa asuntovaunua. Hyytävässä yössä satelee hiljalleen lunta, asuntoauton avonaisessa oviaukossa retkottaa verinen ruumis.

Ensimmäinen vainajaan liittyvä mysteeri hämmentää poliiseja jo ennen kuin aamu ehtii valjeta: miten on mahdollista, että kymmenen vuotta sitten kuollut ihminen makaa nyt puukotettuna Tattarisuolla? Kuka loppujen lopuksi oli tämä erakon elämää viettänyt keski-ikäinen mies?

Kun rikosylikonstaapeli Ville Karilan luotsaama murharyhmä alkaa oikeuslääkäri Viola Kaarion avulla selvittää suorasukaiselta ryöstömurhalta vaikuttavaa rikosta, paljastuu sen taustalta vähitellen vuosikymmenien takainen tragedia, joka herättää henkiin myös Karilan omat nuoruusmuistot.

Mortui non silent -sarjan toisessa osassa seurataan rikostutkinnan lisäksi verkon kiristymistä sarjan ensimmäisessä osassa esiintyneen vaarallisen auervaaran, Tapani Hellevirran ympärille. Onko paha vihdoin saamassa palkkansa ja auervaara kohtaamassa tekojensa seuraukset?

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

18h 6min

Sivut:

375

Kielet:

suomi

Julkaistu:

26.1.2023

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789523880849

E-kirjan kustantaja:

Siltala

ISBN e-kirja:

9789523880856

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vaeltavat vainajat – E-kirja, Äänikirja

Tässä sarjassa on jotakin perin maagista. Teksti on sujuvaa, kieli rikasta ja yksityiskohtia myöden hiotun vetävää. Kuunnellessa himoitsee lisää ja samalla harmittaa, että tarina kulkee kohti loppua. Ilman pienintäkään väkivallalla mässäilyä ja kiroilua luotua taidokasta ja realistisen makuista tarinankerrontaa - suosittelen!

Jari

Loistava, koukuttava kirja, jopa parempi kuin Vainajat eivät vaikene. Kirja oli pakko kuunnella loppuun nopeasti. Loppuratkaisun aloin aavistaa vasta ihan viime metreillä. Odotan innolla jatkoa Auervaaran tarinalle.

Tuula

Tasokasta tarinaa on ilo kuunnella! Jatkoakin lienee luvassa, pitäkää kiinni hyvästä kerronnasta.

Pirjo

Hyvä tarina, muttä aivan käsittamättömän jäykästi kirjoitettu. Kukaan ei enää käytä ja kirjoita tuollaista kieltä ja tekstiä puhumattakaan kirjan seipään nielleistä ihmishahmoista.

Mika

Luettu

Sinikka

Todella humoristinen ja viihdyttävä!

Pauliina

Erinomainen

Klaus

Hyvä tarina jatkuu

Hannele

Oli ehkä turhaan liian pitkäksi venytetty...

Merja Säteri

Kronikan ympäristö tunnistettavissa, mahtava totuudenmukainen tarina. Suosittelen🌞

Pirjo

Onko tämä dekkari ollenkaan? Kai kumminkin on, mutta lajissaan etäällä perinteisistä räyhä-, kiroilu- tai kohellustekeleistä. Tässähän oppi poliisitoiminnasta muuta kuin katutohinaa.

Reijo

Jep

Tapio

Seuraava odotellessa 😊

HEIDI

Harvinaisen hyvä suomalaiseksi dekkariksi. Juoni pysyy kasassa eikä hölmöjä asiavirheitä

Ritva

Hyvä!

Matti