Vägen ut ur Afghanistan- Pierre Schori

97 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Efter 200 år av fred befinner sig Sverige åter i krig. Svenska soldater strider under NATO-flagg med amerikanskt befäl i ett avlägset asiatiskt land. Pierre Schori anser att den svenska regeringen och riksdagen begick ett stort strategiskt misstag genom att engagera Sverige i en NATO-operation utan möjlighet att själva bestämma om och hur länge vi ska delta. Schori följde Afghanistankrigets tre första år som svensk FN-ambassadör och menar att operationen äventyrar FN:s anseende och försvagar världsorganisationens och Sveriges möjligheter att bidra till fred och utveckling.

Schori har samtalat med några av världens främsta forskare, politiker, militärer och diplomater från Afghanistan, Pakistan, FN, EU och internationella biståndsorganisationer. Hans slutsats är att Sverige bör avsluta sin militära insats snarast möjligt och istället förespråkar han en regional fredlig lösning där Sverige kan spela en roll.

Pierre Schori har lång erfarenhet av internationell politik och biståndsarbete, bland annat som kabinettssekreterare i UD, biståndsminister och svensk FN-ambassadör i New York.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja

Sivut:

97

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

13.1.2011

E-kirjan kustantaja:

Leopard förlag

ISBN e-kirja:

9789173433426