Vajoama- Tove Alsterdal

Arvostelu 3.9
10h 2min
220 Sivut
Ådalen
bookCoverFor

Yhteenveto

Lasiavain-palkitun dekkaristin sarja jatkuu

Keski-Ruotsissa sijaitsevan Offersjönin rannalla olevasta autiotalosta löytyy nälkään kuollut mies. Hänen vasemmasta kädestään on leikattu irti kaksi sormea.

Seitsemänsadan kilometrin päässä, Jällivaaran Malmbergetissä, toinen mies on lukittu kellariin kuolemaan.

Kramforsissa poliisikonstaapeli Eira Sjödin osallistuu Offersjönin tapauksen tutkintaan ja järjestelee muistisairaan äitinsä muuttoa hoitokotiin. Hänen veljensä istuu vankilassa tuomiota rikoksesta, jota ei ole tehnyt.

Kun taas yksi mies katoaa, se koskettaa Eiraa henkilökohtaisesti. Hän on valmis tekemään mitä tahansa löytääkseen tämän.

Vajoama on Tove Alsterdalin Ådalen-sarjan itsenäinen jatko-osa. Aloitusosa Juurakko valittiin ilmestyessään Ruotsin parhaaksi dekkariksi ja sai Lasiavain-palkinnon vuoden parhaana pohjoismaisena rikosromaanina.

”Ensiluokkaista pohjoismaista rikoskirjallisuutta. Kuuluu samaan kastiin kuin Lumen taju ja Millennium-trilogia.” – Bookpage Magazine, USA

Tove Alsterdal on Ruotsin suosituimpia jännityskirjailijoita. Hänen palkittuja kirjojaan on ilmestynyt 25 kielellä. Alsterdal asuu Tukholmassa ja mökkeilee Ådalenissa.

Juurakosta sanottua:

”Alsterdal kuvaa hienovaraisesti ja taitavasti pohjoisruotsalaista maaseutua, pikkupaikkakuntia, joissa yksi ainoa tapaus voi lyödä ihmiseen leiman koko loppuiäksi. Traagista, koukuttavaa ja helvetillisen hyvin kirjoitettua.” – Lasiavain-palkintolautakunnan perusteista

”Jännittävä ja erinomaisesti kirjoitettu.” – Ruumiin kulttuuri

”Tove Alsterdal on Ruotsin John Le Carré.” – Åsa Larsson

”Mukaansatempaava ja jännittävä tarina, jossa vuosikymmenten takaiset valheet paljastuvat. Fantastisen hyvä!” – Expressen

”Juurakko kuvaa hienovaraisesti ja polttavan kauniisti paljon muutakin kuin rikosta: historiaa, hyvinvointivaltion rappiota ja hylättyä maaseutua.” – Dagens Nyheter

”Terävää jännitystä ja vahva tunnelma, joka ei hellitä hetkeksikään.” – Tara

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Kari Koski

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Sarja:

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

10h 2min

Sivut:

220

Kielet:

suomi

Julkaistu:

23.8.2022

Äänikirjan kustantaja:

Aula & Co

ISBN Äänikirja:

9789523642836

E-kirjan kustantaja:

Aula & Co

ISBN e-kirja:

9789523642829

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vajoama – Äänikirja, E-kirja

Luettava

Seija

Huippudekkari.

Seija

Ihan ok

veera

Hyvä tämä toinenkin osa. Lukija 👍

Jaana

Jäi vaan mieleen omituisen runsas viinan käyttö, ei nosta ammattilaisten arvostusta.

Anja

Jälleen erinomaista miljöökuvausta ja sopivan ristiriitaisia henkilöhahmoja. Teoksen yhteiskunnallinen ulottuvuus puhuttelee myös.

Elina

Jotenkin ihan pliisu koko tarina. Lukijalla miellyttävä ääni, mutta ei ehkä tähän sooinut. Murhaajan motiivit eivät auenneet minulle.

Satu

Aika tavallinen dekkari.

Kersti

Neljä tuntia jaksoin kuunnella. Pitkäveteinen ja lukijan ruotsinkieli ihan hukassa. Paikannimet lausutaan aivan kummallisesti. Meni vahingossa lukijalle kolme tähtee.

Sinde

Hyvä lukija tekee hyvästä kirjasta hyvä . Mainio juoni ja lukija osaa äänen sävyillä kertoa tarinaa loistavasti. Piti ahnehtimalla kuunnella nopeasti loppuun. Kiitos!

Eija

Mainio dekkari. Pitää otteessaan alusta loppuun asti.

Laura

Odotusten mukainen. Muuten miellyttävä lukija lukee osan ruotsinkielistä nimistä kovin oudosti (Härn-Ö-sand häiritsevin, piti ihan tarkistaa).

Merikki

Hyvää jatkoa edelliselle kirjalle ja lukija myös jatkoon.

Leena

Ei ensimmäisen osan veroinen mutta ihan mielenkiintoinen kuitenkin. Lukijasta pidän.

Nana

Jatkoa odotellessa 👍