Valittuja novelleja, osa 2

Valittuja novelleja, osa 2

Tietoa kirjasta

Liisa leikkii mieluummin poikien kuin tyttöjen kanssa, eikä hän myöskään epäröi tapella tarpeen vaatiessa. Jokin on kuitenkin Liisan elämässä toisin kuin poikien – siinä missä pojat pääsevät kepposistaan pälkähästä, Liisa saa käytöksestään aina piiskaa. Naapurin emäntä jopa epäilee, että paha henki on saanut Liisasta vallan. Täytyykö Liisan vain oppia erilaiseksi ja alkaa leikkiä tyttöjen leikkejä?

Poikatytön elämä ei ollut 1800-luvun taitteessa helppoa, ja kiltin tytön rooli oli varsin kapea. Teuvo Pakkala kuvaa 1800-luvun lopun lasten elämää tarkkanäköisesti ja lempeydellä. Äänikirja sisältää "Poikatytön" lisäksi novellit "Ihme ja kumma" sekä "Vanha koti".

Kirjailija Teuvo Pakkala (1862–1925) tunnetaan erityisesti lasten elämää kuvaavista novelleista. Hänen tyylinsä luokitellaan yleensä joko realistiseksi tai naturalistiseksi. Pakkala julkaisi myös romaaneja, näytelmiä ja muistelmia.

Pakkala aloitti lääketieteen, historian ja kielten opinnot Helsingin yliopistossa, mutta opinnot jäivät kesken. Hän siirtyi työskentelemään lehtimiehenä, minkä myötä kirjoittamisesta tuli hänelle yhä merkityksellisempää. Esikoisteos "Lapsuuteni muistoja" julkaistiin vuonna 1885. Myöhemmin Pakkala työskenteli myös kustannustoimittajana Otavalla.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Valittuja novelleja, osa 2