Valkoisen pilven maa

Arvostelu 4.2
26h 20min
Uusi-Seelanti
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Historiallinen sukusaaga alkaa

Sarah Larkin Valkoisen pilven maa on lukuromaani ystävyydestä, rakkaudesta ja siirtomaa-ajan ihmisten unohtumattomista kohtaloista maorien maassa.

Varaton kotiopettajatar Helen Davenport vastaa lehti-ilmoitukseen, jossa Uuden-Seelannin kunnialliset naimattomat miehet etsivät vaimoa. Kirjeen perusteella herrasmieheltä vaikuttava viljelijä lähettää vastauksen Helenin kirjeeseen, ja matka uuteen maahan alkaa näyttää hienolta mahdollisuudelta.

Samaan aikaan kaunis ja uskalias Gwyneira Silkham, rikkaan lampaankasvattajan tytär, on hävitty uhkapelissä vaimoksi uusiseelantilaisen lammasparonin pojalle. Gwyn on innoissaan päästessään karkaamaan ennalta-arvattavasta tulevaisuudesta tuntemattomaan maahan.

Helen ja Gwyn ystävystyvät pitkällä laivamatkalla kohti Uutta-Seelantia. Kun uudet aviomiehet osoittautuvat perillä täysin erilaisiksi kuin kirjeet tai Gwynin isän puheet antoivat ymmärtää, on ystävyys ainoa pysyvä asia uudessa kotimaassa.

Valkoisen pilven maa aloittaa herkullisen sukusaagan kaukaisesta maorien maasta.

Saksassa vuonna 1958 syntynyt Sarah Lark on työskennellyt opettajana, matkaoppaana sekä mainostoimittajana. Hän on kirjoittanut useita Saksassa palkittuja teoksia. Nykyisin Lark asuu Almeríassa Espanjassa kissan ja neljän koiran kanssa. Kirjoittamisen ohella Lark hoitaa eläkkeelle jääneitä hevosia, soittaa kitaraa ja laulaa.

Larkin laajasta tuotannosta on julkaistu suomeksi Uusi-Seelanti-sarja, johon kuuluvat kirjat Valkoisen pilven maa, Maorien laulu, Kiivilinnun kutsu ja Toivoa maailman äärissä, sekä kaksiosainen Jamaika-sarja, jonka kirjat ovat Tuhansien lähteiden saari ja Punaisen mangroven saari. Keväällä 2024 ilmestyvä Tulikukkien aika aloittaa toisen Uuteen-Seelantiin sijoittuvan sarjan, joka valottaa lisää maan mielenkiintoista historiaa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Sanna van Leeuwen

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

26h 20min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

19.2.2021

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523762428

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Valkoisen pilven maa –
Äänikirja

Loistava mukaansa tempaava kirja ja aivan täydellinen lukija, kiitos. Innolla kirjasarjan seuraavaan osaan.

Erja

Todella hyvä kirja

Kaja

Paljon juonenkäänteitä yhteen kirjaan, muutaman kerran piti ihan huudahtaa ääneen hämmästyksestä kuunnellessani.

Tuula

Ihana lukuelämys. Odotan jo jatkoa.

Paula