Valkoisen uskon soturi- André Swanström

Arvostelu 3.8
15h 16min
365 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Ravisuttava elämäkerta vie suomalaisen äärioikeiston juurille.

Maaliskuussa 1943 SS-mantteliin pukeutunut ryhdikäs mies käveli kohti bunkkeria, Heinrich Himmlerin päämajaa. Tarkoitus oli keskustella suomalaisen SS-pataljoonan jatkosta saksalaisten rinnalla. Mies oli Kalervo Kurkiala, pataljoonan yhdysupseeri ja sotilaspastori, jonka elämää värittivät venäläisviha, uskonto ja isänmaa.

Valkoisen uskon soturi seuraa Kurkialan taivalta jääkäriliikkeestä Suomen sisällissotaan, lapuanliikkeeseen, IKL:ään, talvi- ja jatkosodan rintamille sekä lopulta kansallissosialismin helmaan. Fasistisen sotilaspastorin tarina on vaikuttava läpileikkaus suomalaisen äärioikeiston pitkästä historiasta.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
15h 16min
Sivut:
365
Kielet:
suomi
Julkaistu:
22.9.2022
Äänikirjan kustantaja:
Otava
ISBN Äänikirja:
9789511452935
E-kirjan kustantaja:
Otava
ISBN e-kirja:
9789511452928

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Valkoisen uskon soturi – Äänikirja, E-kirja

Lukija erinomainen. Tutkijakirjailijan näkökulma asiaan on virkistän puolueettoman tuntuinen. Kurkialan tarina sinänsä on vain yksi tarina muiden joukossa mihin punaisten terrori ja murhat keväällä 1918 johtivat, äärioikeiston vahvistumiseen ja koston tielle.

Panu

Ok kirja. Hyvä lukija.

Petri

Hyvä analyyttinen kirja.

Hannu

Tämä kirjottajan teos on selvästi kypsempi ja objektiivisempi kuin edellinen Hakaristin ritarit. Kirjoittaja saa pideltyä johtopäätöksensä paremmin lähdemateriaalin puitteissa, eikä ne pääse edellisen teoksen tavoin keulimaan laukalle.

Antti

👍

Jyrki

Asiallinen ja monipuolinen tutkimus joka valoittaa historiamme vähemmän tunnnetrua puolta hienosti.

Antti

Kirjailija kirjoittaa esim jääkäreiden olettamuksista ja ennakkokäsityksistä mutta sorttuu itse olettamuuksiin ja syytöksiin!

Mikko

Yksi niistä huonoimmista kirjoista täällä

Pasi