Valmis tappamaan – kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina- Rebekka Härkönen

Arvostelu 3.6
8h 9min
177 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Olen hämmästynyt. En siitä, mitä Räty sanoo, enkä oikeastaan edes hänen käytöksestään. Rädyn rikoksia tutkiessani olen kuitenkin tehnyt sen johtopäätöksen, että hän on vaarallinen, mutta lähinnä päihtyneenä. Nyt hän istuu selvin päin raivostuneena edessäni niin, että hänen asentonsa on vieläkin jännittyneempi kuin aiemmin. Räty näyttää siltä kuin hän valmistautuisi hyökkäykseen.

Pasi Räty on tuomittu kaksi kertaa elinkautiseen ja istuu edelleen linnassa. Härkönen on haastatellut Rätyä joskus Turun Sanomiin, ja silloin Räty sanoi, ettei voi tietää, tappaako hän vielä. Kirjan teon yhteydessä Härkönen meni Turun vankilaan tapaamaan Rätyä. Sen sijaan, että Räty olisi antanut haastattelun, hänen aikeinaan oli ilmeisesti vahingoittaa toimittajaa. Myöhemmin selvisi, että rikollisjärjestö United Brotherhood oli todennäköisesti masinoinut Rädyn toimittajaa vastaan.

Räty on istunut tiettävästi Suomen toiseksi pisimmän elinkautisen eli 22 vuotta. Ensimmäisen murhan Räty teki vuonna 1990 neljälläkymmenellä puukoniskulla, ja toisen murhan vuonna 2012 oltuaan kuukauden vapaana. Oikeus tuomitsi molemmat teot raakuuden ja julmuuden perusteella murhana. Kummassakaan niistä ei ollut järjellistä motiivia.

Härkönen käsittelee kirjassa Rädyn elämänkaarta käyttäen lähteenään asiakirjoja, kuten mielentilatutkimusta, ja myös asiantuntijoiden haastatteluja. Teoksessa käsitellään myös muita rikollisia ja avataan Suomen oikeuskäytäntöjä. Teoksessa otetaan faktojen perusteella kantaa siihen, miksi Rädyn kaltaisia pysyvästi vaarallisia henkilöitä ei pitäisi koskaan enää päästää vapauteen.

Rebekka Härkönen on Turun Sanomien palkittu rikos- ja oikeustoimittaja.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
8h 9min
Sivut:
177
Kielet:
suomi
Julkaistu:
27.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
Deadline Kustannus Oy
ISBN Äänikirja:
9789527396261
E-kirjan kustantaja:
Deadline Kustannus Oy
ISBN e-kirja:
9789527396285

© Deadline Kustannus Oy (Äänikirja)

© Deadline Kustannus Oy (E-kirja)