Valo I Kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin jäljillä Äänite (OPS16)

Arvostelu 4.1
5h 3min
Valo
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

LOPS16. Valo I äänite.
Uskonto on maailmanlaajuinen ilmiö, ja sen historia on yhtä vanha kuin ihmisenkin. Kaikkialla maailmassa uskonto vaikuttaa yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Se näkyy niin taiteessa, lainsäädännössä, ihmisten pukeutumisessa kuin kotien juhlaperinteissä.
Valo I Kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin jäljillä perehdyttää abrahamilaisten uskontojen keskeisiin piirteisiin. Kirjassa tarkastellaan myös uskontoa ilmiönä, uskonnon tutkimusta ja uskonnon eri ulottuvuuksia.
Valo on lukion uskonnon oppimateriaalisarja.

Sarja:

Äänikirjan kesto:

5h 3min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

1.2.2018

Äänikirjan kustantaja:

Otava Oppimisen palvelut

ISBN Äänikirja:

9789511328476

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Valo I Kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin jäljillä Äänite (OPS16)

Olen opiskellut teologiaa vapaakirkollisessa Suomen teologisessa opistossa ja teen teologian jatko-opintoja helluntailiikkeen Iso Kirja opistossa. Kommentoin lähinnä teologian sisältöjä, sillä tunnen uskontotieteitä ja muita uskontoja huomattavasti kristinuskoa vähemmän. Joissakin kysymyksissä, kuten raamatunkirjojen ajoittamisessa ja kirjoittajissa, on olemassa myös erilaista näkemyksiä kannattavia tutkijoita. Esim. Paavali on hyvinkin voinut kirjoittaa pastoraalikirjeet ja kaikki Uuden testamentin kirjat on saatettu kirjoittaa 1. vuosisadan loppuun mennessä. Nähdäkseni kirja on kuitenkin varsin objektiivisesti kirjoitettu. Ymmärrän että lukiolaisia palvelee yksinkertaistettu esitystapa joka noudattelee suomalaisen yliopistoteologian tavallisimpia näkökohtia. Kirja on helppotajuinen ja informaatiorikas. Voin suositella sen lukemista/kuuntelemista myös vapaan kristillisyyden edustajille. Teoksen lukijaa on miellyttävä kuunnella. Hänellä puhuu luonnollisesti ja artikuloi selvästi.

Juha

Oli paljon opettelua ja hyötyä Löytyikin sama versio arabiaksi?

Hanaa

Todella mielenkiintoinen.

Outi

Hyvää kertausta ennen kirjoituksia

Karnaakkeli