Valtakausi

- Jenni Toivoniemi

Arvostelu 3.7
11h 11min
245 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kallio. 1990-luku. Mullistusten vuosi.

”Me olimme maailmanlopun sukupolvi, kaikkeuden keskipiste.”

Helsingin Kallio, nuoria aikuisuuden kynnyksellä. Lukio ja lapsuuskoti ovat jäämässä taakse, tulevaisuus on häikäisevä ja ääretön.

Bambi on muuttanut alaikäisenä Helsinkiin mennessään taidelukioon. Bambin ympärille on kerääntynyt laaja piiri ihmisiä, itse valittu perhe. Aikuiselämän riippumattomuus tuntuu rajattomuudelta: voi juhlia maanantaista torstaihin tai lähteä tuntemattoman matkaan kadulta. Kun Bambi tutustuu järkyttävän kauniiseen Helenaan, hän haluaisi pitää tämän vain itsellään, mutta pian Helenan tuntevat kaikki.

Valtakausi on Jenni Toivoniemen vastustamaton esikoisromaani yhdestä vuodesta nuorten elämässä lankapuhelinten aikaan. Kun siteet lapsuuteen hiutuvat poikki, mihin voi kiinnittyä? Voittaako ystävyys himon? Mitä tapahtuu kaikkein tärkeimmälle yhteisölle, kun maailma alkaa vääjäämättä kiskoa sen osasia eri suuntiin? Romaani kuvaa aidosti ja moniäänisesti eri taustoista tulevien nuorten aikuisten ensiaskelia itsenäiseen elämään, jossa vastuun ja velvollisuuksien karikot vaanivat jokaista.

Jenni Toivoniemi (s. 1978) on Helsingissä asuva palkittu elokuvantekijä ja kirjailija. Hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa, kiitetty ja rakastettu Seurapeli, ilmestyi vuonna 2020.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

11h 11min

Sivua:

245

Kielet:

suomi

Julkaistu:

14.2.2022

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510479018

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510479001

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Valtakausi – E-kirja, Äänikirja

Hyvä kertomus siitä, mitä saattoi tapahtua Kalliossa silloin kun vielä itse asuin muualla. Nostalgiatrippi. Teksti on naisen tuottamaa, minkä tulee esiin nuorten miesten ajatusmaailman kuvaamisesta. Mutta tietty toiveikas ja hieman yliromantisoiva sävy kuuluu nostalgiantäyteiseen teiniromaaniin - vaikka yleissävy tarinassa onkin melankolinen. Spoilerivaroitus: lopun dramaattinen juonenkäänne ei ollut mielestäni tarpeellinen ja vei turhaan kertomuksen henkilöiden kokemukset liian kauas siitä "tavanomaisesta" elämästä, jota muuten viettivät. Tai no - onhan itsellänikin vastaava kokemus. Ehkä niitä sitten sattuu.

Karri

Ihana kirja!

Lotta

Osuvaa ajankuvaa ja tarkkanäköistä suhdekuvausta. Erityisesti suosittelen kirjaa kaikille ysärillä ja vuosituhannen vaihteessa nuoruuttaan viettäneille kaupunkilaisille.

Laura

Helppo kuunneltava, ei erityisen mielenkiintoinen, suomalaisen melankolinen

Katariina