Hanki uusia taitoja pienin askelin arjen lomassa!
Työelämän murrosten aiheuttamat uudenlaiset taitotarpeet ovat suosittu aihe julkisessa keskustelussa. Muutosilmiöiden vuoksi tulevaisuuden osaamisina painottuvat muun muassa oppimiseen, vuorovaikutukseen ja luovaan ongelmanratkaisuun liittyvät taidot. Niistä kirjoitetaan paljolti johtamisen ja organisaation kehittämisen näkökulmasta. Harvoin kerrotaan, miten yksittäinen ihminen pärjää työelämän myllerryksessä, ja miten hän voisi kehittää tarvittavia osaamisia.
Monet meistä ovat käyneet koulunsa vielä periaatteella ”yksi koulutus, yksi ammatti”. Se ei jatkossa enää riitä. Meille kertyy työelämässä useita ammatteja jatkuvan työn lomassa oppimisen kautta. Työnantajien osaamisodotukset muuttuvat koko ajan sen mukaan, minkälaisia paineita ympäristö asettaa toiminnalle. Oppimistaidot voivat kuitenkin olla pitkän tauon jälkeen ruosteessa ja opiskelu tuntua liian isolta urakalta kiihkeärytmisen työn ja arjen ohella.
Me kaikki kykenemme uudistumaan, kunhan vapautamme itsemme kasvuamme rajoittavista ajatuksista. Siitä, miten näemme itsemme ihmisenä ja oppijana: mitkä ovat uskomuksemme oppimiskyvystämme ja kasvun asenteemme? Minkälaista unelmaa tavoittelemme? Mitkä kasvun keinot tukevat luontaista tapaamme toimia? Minkälaisessa ympäristössä kukoistamme?
Tämä kirja on käytännön taitokirja ja rohkaisu meille kaikille kasvuhaluisille. Voimme hankkia uusia taitoja pienin askelin arjen lomassa. Ajan henkeä tämäkin: nopeat muutokset työympäristössä edellyttävät joustavaa, annosteltua taitojen omaksumista pitkien koulutusrupeamien sijaan.
Kirja tarjoaa käytännön apua: alentaa oppimiseen heittäytymisen kynnystä ja osoittaa, että pienetkin teot voivat johtaa suuriin lopputuloksiin. Ja että sopivina paloina annosteltuna oppimatkastaan voi tehdä myös hauskan! Runsaat käytännön harjoitukset auttavat tunnistamaan tunnekokemukset ja vahvuudet, jotka saavat kasvun purjeet pullistumaan täyteen mittaansa - tai tunteet, asenteet ja uskomukset, jotka hidastavat kehittymistä. Lukuisat oppimisen vaihtoehdot vapauttavat kehittämään taitoja omalla tyylillä. Oppimiskartan avulla voi luoda itselleen kestävän oppimisalustan - minkä tahansa asian oppimiseen. Vinkit ja harjoitukset onkin laadittu siten, että jokainen voi ottaa käyttöön juuri omiin taipumuksiinsa sopivimman tavan ja halutessaan kokeilla nipullisen uusia.
Lisäksi parikymmentä oppijaa jakaa kokemuksiaan ja vinkkejään. Muiden kokemukset ovat erityisen tarkeita, koska olemme oppijoina erilaisia. Siina missa yhdelle toimii lukeminen, toinen haluaa piirtaa ja joku muu kokeilee koko kehollaan, jotta uusi taito uppoaa selkaytimeen. Yksi etenee pikavauhdilla, toinen pohdiskelee pidempään. Mikä on sinun tyylisi? Toivotan kasvun iloa taitajaksi, vapaalla tyylillä!
Sanna Eulenberger on kokenut ohjaustyön taitaja, joka on opastanut aikuisia yli 30 vuotta sekä oppilaitoksissa että yrityksissä. Hänellä on myös pitkä työura asiakaslähtöisten palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisen parissa.
Näytä lisää