Vapaus valita kohtalonsa- Annastiina Heikkilä

Arvostelu 3.8
11h 15min
242 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Vangitseva kuvaus ystävyydestä ja murtuvasta yhteiskunnasta.

Yhteiskunnallinen romaani kuvaa kolonialismin kipeitä haavoja nykyajassa, eliitin vallankäyttöä ja unelmien radikalisoitumista – sekä ystävyyttä, joka on yhtä aikaa vaikea ja elintärkeä.

Ranskalais-algerialainen Anissa on varma, että poliisimiehen väkivalta on syynä hänen poikaystävänsä kuolemaan Nantesin satamareiveissä. Viranomaiset kieltäytyvät tutkimasta tapausta, mutta Anissa päättää saattaa poliisin keinolla millä hyvänsä vastuuseen teostaan.

Suomalais-ranskalainen Lea jättää surevan ystävänsä pärjäämään yksin, sillä opinnot pakottavat hänet palaamaan Pariisiin. Lea tuntee itsensä ulkopuoliseksi pääkaupungin eliittinuorten keskellä, mutta haluaa kiivaasti päästä mukaan akateemiseen maailmaan. Pääsylipun oikeisiin piireihin tarjoaa vallankumoushenkinen Raphaël.

Samaan aikaan Anissa joutuu huomaamaan, että laki ja oikeus eivät kohtele kaikkia kansalaisia samalla tavalla.

Annastiina Heikkilän elämäntäyteinen romaani Vapaus valita kohtalonsa kutsuu lukijansa pohtimaan eurooppalaisuuden ydinkysymyksiä.

Annastiina Heikkilä (s. 1982) on Ranskassa pitkään työskennellyt toimittaja, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi Ylen uutislähetyksistä. Hän on julkaissut kaksi kehuttua tietokirjaa Ranskasta, Bibistä burkininiin (S&S, 2018) ja Miksi Ranska raivoaa? (S&S, 2019). Vapaus valita kohtalonsa on hänen esikoisromaaninsa.

Kirjailija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
11h 15min
Sivut:
242
Kielet:
suomi
Julkaistu:
28.2.2022
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510474419
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510474402

© WSOY (Äänikirja)

© WSOY (E-kirja)