Varjo ja viileys

- Tran Quynh

Arvostelu 3.4
6h 21min
153 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Má ja Hieu - kaikki pyörii heidän ympärillään. Má unelmoi rikastumisesta, Hieu kauniista tytöistä. Heidän rinnallaan varttuu, tarkkailee pikkuveli, jatkuvasti
tapahtumien ulkosyrjällä, varjossa. Askel askeleelta pikkuveli etenee koulupolullaan, lumoutuu omasta hämmästystä herättävästä älystään.

He kolme muodostavat oman pienen maailman suomalaisessa pikkukaupungissa Pohjanmaalla. Má ja Hieu, heidän vahvat luonteensa törmäävät rajusti sekä toisiinsa että kaupungin ahtauteen. He elävät keskellä ihmisiä, jotka puhuvat kaiken aikaa, jotka eivät ymmärrä mitään tarpeesta luoda varjoja, tarpeesta tarkentaa ja katsoa vierestä.

Varjo ja viileys on Quynh Tranin esikoiskirja, romaani rakkaudesta, hullaantumisesta ja siitä, mitä tarkoittaa kuulua perheeseen. Quynh Tran (s. 1989) on varttunut Pietarsaaressa ja asuu nykyisin Malmössä. Hän on opiskellut Biskops Arnö -kirjoittajakoulussa ja työskentelee psykologina.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Outi Menna

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

6h 21min

Sivua:

153

Kielet:

suomi

Julkaistu:

26.11.2021

Äänikirjan kustantaja:

Teos

ISBN Äänikirja:

9789523632530

E-kirjan kustantaja:

Teos

ISBN e-kirja:

9789523631960

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Varjo ja viileys – E-kirja, Äänikirja

Vietnamista

Kulttuurieron huomaa.

Ritva

Herkkä ja pelkistetty kertomus perheestä lapsen näkökulmasta. Havaintoja, aistimuksia, kuvia. Lumouduin. Lukija välitti kertomuksen erinomaisesti.

Jana

Käännöksestä

Pietarsaari on kaksikielinen kaupunki, joten paikoilla on yleensä kaksi nimeä. Kääntäjän olisin toivonut huomioivan tämän. Paikkakuntalaisena nämä ruotsiksi jätetyt paikannimet jäi vaivaamaan. Tarina itsessään oli kuin aikamatka lapsuuden Pietarsaareen, mutta eri kulttuurista katsottuna.

Marjut

Mielenkiintoinen kirja

Anneli