Varma

Varma

Tietoa kirjasta

Varma Siviä Eldenius on helsinkiläisen pappisperheen ainoa lapsi, matemaatikko ja tilastotieteilijä, joka uskoo järjestykseen, kuriin ja omaan etevyyteensä. Hän työskentelee gallup-firmassa, kunnes eräänä päivänä huomaa johtajien manipuloivan tuloksia eniten maksavien tilaajien eduksi. Varma ryhtyy taisteluun vääryyttä vastaan. Käynnistyy vuoristorata, joka heittää hänet SUPOn silmätikuksi ja Itä-Berliinin sekaviin hetkiin muurin murtumisen aattona.
Kuka huijaa ketä ja mikä tai kuka on Klaus Warjo?
Varma on romaani yhteiskuntaa hallitsevista näkymättömistä voimista. Se on yksinäisen naisen kasvukertomus, joka keinuttelee itsevarmaa päähenkilöään veitsenterällä ja ironisoi myyttiä sankarivakoilijoista.
Äänikirjan kertoja on näyttelijä Seela Sella.

Arne Nevanlinna (1925–2016) oli helsinkiläinen kirjailija ja arkkitehti. Nevanlinna ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi 1992. Omakohtaisessa teoksessaan Isän maa (1993) Nevanlinna kertoo lapsuudestaan tunnetun kulttuurisuvun jäsenenä ja Rolf Nevanlinnan poikana humoristisin anekdootein. Nevanlinnan teoksissa raja tietokirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden usein venyy ja tyyli vaihtelee sukukronikasta persoonalliseen jutunkerrontaan. Romaaneissa myötätunto on alistetun osapuolen puolella ja yläluokka nähdään hilpeän ironisessa valossa. Rakastettu Marie (2008) oli Finlandia-ehdokkaana, ja sitä seurasivat romaanit Hjalmar (2010), Varma (2012), Heta (2014) ja Pako (2016).

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Varma

Arvioita ei ole vielä tarpeeksi monta