Vaskilintu

Vaskilintu

Tietoa kirjasta

Värikäs seikkailuromaani Euroopan synnystä ja palavasta rakkaudesta!

Väkevä kertomus Bysantin sivistyksen ja lännen barbarian törmäyksestä, viikinkilaivoista, linnoista ja hoveista, keskiajan ihmisten arvaamattomasta ja vaarojen täyttämästä elämästä.

Terhen syntyy hämäläiseen sumunnostattajien ja verenseisauttajien sukuun. Hän on kaunis ja viisas, ja lisäksi hänellä on turvanaan Vanajantietäjien taikavoima. Sitä hän tarvitsee, kun hänen matkansa kulkee Pohjan periltä halki Euroopan aina Konstantinopoliin saakka. Kaupunkiin saavuttaessa hänestä on tullut ylhäinen Theodora, jonka elämä on helppoa ja mukavaa, kunnes uusi mullistus ajaa hänet jälleen uusiin seikkailuihin.

Eirik Väkevä on soturi, jyhkeä kuin kallionlohkare ja ruma kuin peikko. Eirik on valmis tekemään mitä tahansa suojellakseen Terheniä, mutta pystyykö kovan kuoren kasvattamaan joutunut nainen avaamaan sydämensä hyväntahtoiselle jättiläiselle?

Kaari Utrio on yli viiden vuosikymmenen ajan ollut yksi Suomen suosituimpia kirjailijoita. Hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmessa polvessa.

Kirjailija.Kaari Utrio
Lukija.Kirsti Valve

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vaskilintu