Veikkauskratia

Kuinka Suomesta tuli riippuvainen peliriippuvaisista

- Senja Larsen

Arvostelu 4.4
10h 12min
188 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kirja kertoo suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisen vääristymän tarinan, jossa 900 000 ihmistä läheiset mukaan lukien kärsii pelihaitoista.
Suomi muuttui tv-loton kotikatsomosta rahapelikoneiden täyttämäksi minikasinoiden maaksi. Samalla valtionyhtiö Veikkauksesta tuli hyvien tekojen varjolla vähäosaisilta peliongelmaisilta piiloveroa keräävä koneisto.
Maassa pelataan väkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten maailmassa. Rahapeleihin suomalainen laittaa moninkertaisesti enemmän varoja kuin osakkeisiin ja rahastoihin.
Pelaajat häviävät toista miljardia euroa rahapeleihin ja niin kutsuttuun yhteiseen hyvään, mutta peliongelmien haittojen kustannuksia ei tunneta. Kansainvälisiin tutkimuksiin perustuen summa voi olla jopa tuhat euroa vuodessa suomalaista veronmaksajaa kohden.
Kirja vetää yhteen Veikkauksen ympärillä käytyä julkista keskustelua ja uutisointia. Äänessä ovat asiantuntijat ja muutosta haluavat kansalaiset: pankkiiri, poliitikko, tutkija, kansalaisaktivisti sekä rahapeliriippuvaisen äiti.
Mikä sai heidät reagoimaan ja miksi he käyttävät aikaansa tilanteen muuttamiseen? Onko toiminta pyyteetöntä vai vetääkö taustalla naruja ulkomaisen peliyhtiön agentti?
Kirja on tarkoitettu jokaiselle, jota kiinnostaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuus ja hyvän elämän perusteet. Viime kädessä kirja haastaa lukijansa miettimään nopeasti digitalisoituvan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perimmäisiä arvoja. Pyhittääkö tarkoitus keinot?

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 12min

Sivua:

188

Kielet:

suomi

Julkaistu:

24.9.2021

Äänikirjan kustantaja:

senja larsen

ISBN Äänikirja:

9789529452071

E-kirjan kustantaja:

senja larsen

ISBN e-kirja:

9789529448609

© senja larsen (Äänikirja)

© senja larsen (E-kirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Veikkauskratia – E-kirja, Äänikirja

Tuskallista kuunneltavaa, asiasisältöön on hyvin vaikeaa keskittyä. Tuntuu kuin istuisit lukijan läksytettävänä.

Teemu

Aika pitkästi venytetty saman asian toistamista, olisi käynyt samat asiat ilmi tiiviimminkin ja vähemmällä jaarittelulla.

Terhi

Silmiä avaava kirja, jonka kaikkien suomalaisten tulisi lukea taikka kuunnella.

Teemu

Olipa todella raskas kuunnella...

Janne