Veikkauskratia- Senja Larsen

Arvostelu 4.5
10h 12min
188 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kirja kertoo suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisen vääristymän tarinan, jossa 900 000 ihmistä läheiset mukaan lukien kärsii pelihaitoista.
Suomi muuttui tv-loton kotikatsomosta rahapelikoneiden täyttämäksi minikasinoiden maaksi. Samalla valtionyhtiö Veikkauksesta tuli hyvien tekojen varjolla vähäosaisilta peliongelmaisilta piiloveroa keräävä koneisto.
Maassa pelataan väkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten maailmassa. Rahapeleihin suomalainen laittaa moninkertaisesti enemmän varoja kuin osakkeisiin ja rahastoihin.
Pelaajat häviävät toista miljardia euroa rahapeleihin ja niin kutsuttuun yhteiseen hyvään, mutta peliongelmien haittojen kustannuksia ei tunneta. Kansainvälisiin tutkimuksiin perustuen summa voi olla jopa tuhat euroa vuodessa suomalaista veronmaksajaa kohden.
Kirja vetää yhteen Veikkauksen ympärillä käytyä julkista keskustelua ja uutisointia. Äänessä ovat asiantuntijat ja muutosta haluavat kansalaiset: pankkiiri, poliitikko, tutkija, kansalaisaktivisti sekä rahapeliriippuvaisen äiti.
Mikä sai heidät reagoimaan ja miksi he käyttävät aikaansa tilanteen muuttamiseen? Onko toiminta pyyteetöntä vai vetääkö taustalla naruja ulkomaisen peliyhtiön agentti?
Kirja on tarkoitettu jokaiselle, jota kiinnostaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuus ja hyvän elämän perusteet. Viime kädessä kirja haastaa lukijansa miettimään nopeasti digitalisoituvan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perimmäisiä arvoja. Pyhittääkö tarkoitus keinot?

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
10h 12min
Sivut:
188
Kielet:
suomi
Julkaistu:
24.9.2021
Äänikirjan kustantaja:
senja larsen
ISBN Äänikirja:
9789529452071
E-kirjan kustantaja:
senja larsen
ISBN e-kirja:
9789529448609

© senja larsen (Äänikirja)

© senja larsen (E-kirja)

What other people think

Reviews of Veikkauskratia – E-kirja, Äänikirja

Liikaa toistoa

Leena

Kirja sai pohtimaan uudelleen suhdettani Veikkaukseen. Kieltämättä uskottavasti, vaikkakin selkeästi kantaa ottaen kerrottu Veikkauksen epäkohdista ja monista systeemin aiheittamista ongelmista ja epäkohdista. Suosittelen!

Toni

Tämä pitäisi jokaisen suomalaisen lukea/kuunnella

Mari

Tosi mielenkiintoista faktaa veikkauksen monopolista, mitä jokaisen suomalaisen olisi hyvä tietää! Lukija oli hieman raskaan paatoksellinen ja takelteli sanoissa, mutta tähän tottui kirjan edetessä.

Anne

En pitänyt

Jotenkin paatoksellinen lukutyyli. Sisällössä olisin odottanut enemmän konkretiaa miten lonkerot ulottuu politiikkaan ja yrityksiin.

Jaakko

Good book

Good book

Tiia

Asiasisältö hyvä, toistoa liikaa

Kirja tuo hyvin esiin Veikkauksen lonkerot ja ilmiselvät esteellisyystilanteet jotka ovat syntyneet vuosikymmenten kuluessa ja tarvitsevat korjausta. Toistoa on kuitenkin rajusti liikaa ja rivien väleistä paistaa viha ja katkeruus Veikkausta kohtaan. Hikipedian käyttö oli varmasti kevennys mutta siitä sai osaltaan vaikutelman saada veikkaus näyttämään huonolta millä tahansa keinolla.

Anniina

Kirja sinällään on tärkeästä aiheesta ja sisältää paljon hyvää tietoa. Lukijalle oli ilmeisesti jäänyt kertomatta että kyseessä on tietokirja, hän eläytyi tekstiin kuin pitäisi monologia Kärsämäen kesäteatterissa tai 1940-luvun kotimaisessa elokuvassa. Kirjan viimeinen puoli tuntia on tyyliltään melko paasaavaa eikä viimeistä viittä minuuttia kärsi kuunnella lainkaan. Kannattaa kuitenkin kuunnella kirja mikäli pääsee lukijasta yli, ainakin itselle se oli varsin silmiä avaava teos Veikkauksen joka puolella ulottuvista lonkeroista.

Rami

Hyvä kertomus mätäpaiseesta, joista pitäisi päästä eroon ! Veikkauksella pyörii niin paljon rahaa, että politikot ja muut asianosaiset sokeutuvat tälle rahan vallalle 🥲

Jukka

Tärkeä aihe

Lukijan sävy oli hyvin tuomitseva läpi kirjan. Mielipiteen muodostus pitäisi jättää kuuntelijalle.

Matu

Olipa hyvin kirjoitettu ja kaikelle tiedolle on lähde. Epäilin kuuntelun aloittamista kun lukijaa oli arvosteltu. Nopeasti huomasin epäilyn turhaksi ja lukija menee omiin suosikkeihin.

Juha

Koko Suomi Veikkauksen koukussa.

Tämähän toimii niinkuin mafia. Ja nyt sen tietää jo kaikki. Jännä nähä uskaltaako kukaan poliitikko ees yrittää tehdä jotain.

Iskä

Esa

Pliis

Ei pysty kuunnella

Santeri

Sisältö hyvää

Kirjan sisältö hyvä ja tärkeä. Asia ja faktat kunnossa. Lukijalla välillä pieniä virheitä, jotka häiritsivät kuunteluani. Lisäksi kappaleet oli hieman heikosti ilmaistu, ei aina pysynyt perässä, että kappale vaihtui. Kokonaisuutena hyvä kirja, jonka kaikkien pitäisi kuunnella.

Jaakko