Veikkauskratia- Senja Larsen

Arvostelu 4.4
10h 12min
188 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kirja kertoo suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisen vääristymän tarinan, jossa 900 000 ihmistä läheiset mukaan lukien kärsii pelihaitoista.
Suomi muuttui tv-loton kotikatsomosta rahapelikoneiden täyttämäksi minikasinoiden maaksi. Samalla valtionyhtiö Veikkauksesta tuli hyvien tekojen varjolla vähäosaisilta peliongelmaisilta piiloveroa keräävä koneisto.
Maassa pelataan väkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten maailmassa. Rahapeleihin suomalainen laittaa moninkertaisesti enemmän varoja kuin osakkeisiin ja rahastoihin.
Pelaajat häviävät toista miljardia euroa rahapeleihin ja niin kutsuttuun yhteiseen hyvään, mutta peliongelmien haittojen kustannuksia ei tunneta. Kansainvälisiin tutkimuksiin perustuen summa voi olla jopa tuhat euroa vuodessa suomalaista veronmaksajaa kohden.
Kirja vetää yhteen Veikkauksen ympärillä käytyä julkista keskustelua ja uutisointia. Äänessä ovat asiantuntijat ja muutosta haluavat kansalaiset: pankkiiri, poliitikko, tutkija, kansalaisaktivisti sekä rahapeliriippuvaisen äiti.
Mikä sai heidät reagoimaan ja miksi he käyttävät aikaansa tilanteen muuttamiseen? Onko toiminta pyyteetöntä vai vetääkö taustalla naruja ulkomaisen peliyhtiön agentti?
Kirja on tarkoitettu jokaiselle, jota kiinnostaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuus ja hyvän elämän perusteet. Viime kädessä kirja haastaa lukijansa miettimään nopeasti digitalisoituvan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perimmäisiä arvoja. Pyhittääkö tarkoitus keinot?

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
10h 12min
Sivut:
188
Kielet:
suomi
Julkaistu:
24.9.2021
Äänikirjan kustantaja:
senja larsen
ISBN Äänikirja:
9789529452071
E-kirjan kustantaja:
senja larsen
ISBN e-kirja:
9789529448609

© senja larsen (Äänikirja)

© senja larsen (E-kirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Veikkauskratia – E-kirja, Äänikirja

Olipa todella raskas kuunnella...

Janne

Kirja jäi valitettavasti kesken melko alkuvaiheessa lukijan vuoksi. Yritän kuunnella äänikirjaa ja muodostaa siitä oman mielipiteeni, en kaipaa näin vahvaa paatosta.

Pekka

Mielenkiintoinen aihe, vähän tosin alkoi olla itseään toistava sisältö. Lukijan takia jätin kesken, liian paatoksellinen tyyli lukea. Kuulosti vähän vanhalta 1960-luvun TV-ohjelman juontajalta.

Lasse

5/5

Matias

Hyvä ja mielenkiintoinen kirja, jonka kuunteleminen oli kuitenkin tuskallista lukijan/äänitteen laadun takia. Toivottavasti tästä otetaan uusinta luku….

joona

Negatiivinen kirja, jossa vain mollataan. Samaan aikaan Alkoa tai röökiä ei juurikaan paheksuta. Lienee kirjailijalla oma lehmä ojassa pelaamiseen, josta viha.

Ilari

Äänityksessä oli metallinen kaiku. Muutoin erinomainen kirja korruptiosta ja peliriippuvaisten hyväksikäytöstä. Ahneus ja kaksinaamaisuus järjestöissä on kovin rumaa.

Leena

Hieno kirja ja peliriippuvaisen omaiselle helppo samaistua kuinka s-marketin peliautomaatti vei mukanaan. Ikävää että vielä niin vähän ymmärrystä yleisesti pelaamisen haitoista.

Rami

👍

Sari

Liikaa toistoa

Leena

Kirja sai pohtimaan uudelleen suhdettani Veikkaukseen. Kieltämättä uskottavasti, vaikkakin selkeästi kantaa ottaen kerrottu Veikkauksen epäkohdista ja monista systeemin aiheittamista ongelmista ja epäkohdista. Suosittelen!

Toni

Tämä pitäisi jokaisen suomalaisen lukea/kuunnella

Mari

Tosi mielenkiintoista faktaa veikkauksen monopolista, mitä jokaisen suomalaisen olisi hyvä tietää! Lukija oli hieman raskaan paatoksellinen ja takelteli sanoissa, mutta tähän tottui kirjan edetessä.

Anne

En pitänyt

Jotenkin paatoksellinen lukutyyli. Sisällössä olisin odottanut enemmän konkretiaa miten lonkerot ulottuu politiikkaan ja yrityksiin.

Jaakko

Good book

Good book

Tiia