Veitola- Maria Veitola

Arvostelu 4.3
7h 21min
274 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Girls meets Sex and the City. Veitolan tekstien avoimuus antaa vertaistukea niin ura- ja parisuhdevalintojaan poteville parikymppisille kuin niille nelikymppisille, jotka näkevät Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren.

Miten syömishäiriön kanssa painiskelleesta nuoresta naisesta tuli aikuinen, jonka ulkonäön ruotiminen tuntuu välillä olevan koko kansan huvia?

Miten naisesta, joka oli vuosia kaikkien lapsettomuuden valinneiden suomalaisnaisten idoli, tuli liki nelikymppisenä äiti?

Miten nainen, joka kärsii kroonisesta migreenistä, on pystynyt luomaan menestyvän työuran, joka vaatii ympäripyöreitä päiviä ja pomopaikan vastuut?

Marian tarina antaa vertaistukea jokaiselle: sekä niille parikymppisille, jotka potevat ura- ja parisuhdevalintojaan ja vielä miettivät, mitä haluavat elämällään tehdä, että niille nelikymppisille, jotka näkevät Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren.

Marian avoimuus ja kaunistelematon tapa kertoa elämästään on valtavan harvinaista herkkua. Hän uskaltaa tuoda kipeätkin kohdat esille, sillä hän tietää, miten paljon tukea saa siitä, kun tietää, ettei ole yksin.

Veitola on kuin kauan kadoksissa ollut sisko. Hänessä on paljon samaa kuin itsessä, mutta hän on silti aivan erilainen. Hänen tapaamistaan odottaa ja samalla sairaalloisesti jännittää. Hänet tuntee, mutta samalla hän on täysin tuntematon. Veitolalla on monet kasvot, mutta mitä me hänestä todella tiedämme?

Maria on televisiotoimittaja ja käsikirjoittaja. Kolumnisti ja vapaa kirjoittaja. Tyylimuusa ja naapurintyttö. Yleisön riepottelema räsynukke ja median jalustalle nostama fashionista. Kadehdittu ja kauhisteltu. Karismaattinen ja vahva, herkkä ja haavoittuva.

Veitolassa Maria on tätä kaikkea. Luvassa on vahvaa tekstiä kipupisteitä väistämättä.

Maria Veitola aloitti toimittajan uransa 90-luvulla Radio Cityssä. Veitola on tehnyt vaiherikkaan ja menestyksekkään uran mediassa, ollut näkyvä ja kiisteltykin hahmo. Ennen kaikkea Veitola on mitään pelkäämätön, itsensä likoon laittava toimija. Sellainen hän on myös kirjoittajana, ja siksi myös rohkaiseva.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
7h 21min
Sivut:
274
Kielet:
suomi
Julkaistu:
18.4.2018
Äänikirjan kustantaja:
Johnny Kniga
ISBN Äänikirja:
9789510432143
E-kirjan kustantaja:
Johnny Kniga
ISBN e-kirja:
9789510432501

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Veitola – E-kirja, Äänikirja

Täytyy olla Veitolan fani, että tätä jaksaa kuunnella. Eli en jaksanut tarinaa enkä ääntä. Sama homma kuin Pimiän kirjalla. En ole kummankaan heistä erityinen ihailija, siksi tehtäväni oli ylivoimainen.

Aira

Miellyttävä ääni, kiva sisältö! Aina, kun henkilö lukee itse tarinansa se saa enemmän syvyyttä.

Tytti

Kuunneltuna oli hieman sekavan oloinen.

Vikuliina

Mielenkiintoinen kirja, kivasti kerrottu ja hyvä kun lukija oli Maria itse. Tykkäsin😊

Mari

Ihana

Elisa

Suoraa ja rohkeaa tekstiä rohkealta naiselta. Miellyttävä ääni 😀 tykkäsin.

Piipu

En paljon pitänyt tästä tilityksestä, näin kirjan jälkeen painajaisia. Aika sekavaa ja ahdistavaa.

Paula

Kivalla tavalla koottu ja kirjoitettu kirja. Hyvää settiä.

Marja

:)

Heidi

Pikkunäppärää tikkuasiaa

Maija

No jaa. Ei mennyt kovin syvälle persoonaan. Täynnä itsestäänselviä elämän ohjeita. Marialla on varmasti niitä seikkailuja ja suuria tunnekuohuja joista olisi voinut kertoa.

Tiina

Sopiva samanhenkisille nykyajan naisille. Terve, rehellinen analyysi, luulen.

Riitta

Hyviä oivalluksia elämästä. Avointa ja rohkeaa tekstiä Marian omasta elämästä. Kirja kannustaa ja tukee omalla matkallani. Kiitos ❤️

Salme

Kirja antaa tekijästä toisenlaisen kuvan kuin TV:stä ja lehdistä saanut. Kirjoitustyyli on joustava ja mielenkiintoinen.

Eevariitta

Rehellinen kuvaus, ihana Maria.

heli