Venäjän sota jokaista vastaan – ja mitä se sinulle merkitsee

Venäjän sota jokaista vastaan – ja mitä se sinulle merkitsee

Tietoa kirjasta

Giles varoittaa Venäjän salaisesta sodasta, jonka kohteeksi voi joutua kuka tahansa.

Venäjä käy sotaa Ukrainaa ja länttä vastaan. Riippumatta Ukrainassa käytävän sodan lopputuloksesta Venäjän salainen sota jokaista vastaan jatkuu. Venäjä on kaikkien ongelma, eikä se ole häviämässä mihinkään.

Venäjä on käynyt salaista sotaa länttä vastaan peitellysti jo vuosikymmeniä. Vihamieliset teot ulkomailla – toisinajattelijoiden myrkytykset, vaaleihin puuttumiset, vakoilu, hakkerointi ja murhat – ovat pitkään olleet Venäjän normaalia toimintaa.

Miksi Venäjä käyttäytyy jatkuvasti näin? Ja mitä se sillä saavuttaa? Kirjassa kerrotaan, miksi ja miten Venäjän pyrkii lisäämään valtaansa kaikkialla. Keir Giles osoittaa, miten Venäjä toteuttaa käytännössä vihamielisiä toimenpiteitään eri puolilla maailmaa, ja kuinka kukaan ei ole liian merkityksetön joutuakseen sen kohteeksi.

Giles on kirjoittanut erillisen esipuheen suomalaisille lukijoille.

”Keir Gilesin edellinen teos Moskovan opit avasi selkokielellä Kremlin ’irrationaalista’ logiikkaa. Uudessa teoksessaan hän osoittaa vakuuttavasti, miten Venäjän hybridisota voi kohdistua meistä kehen tahansa.”
– Hannu Himanen, tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus

”Välttämätön kirja, joka auttaa ymmärtämään, miksi Venäjä on voitettava.”
– Ben Hodges, kenraaliluutnantti, USA:n Euroopan joukkojen entinen komentaja

Keir Giles on johtava Venäjä-asiantuntija. Hän on perehtynyt laajasti Venäjän sotilaspolitiikan ja asevoimien kysymyksiin. Giles työskentelee brittiläisessä ulkopolitiikan tutkimuslaitoksessa Chatham Housessa. Hänen edellinen teoksensa Moskovan opit ilmestyi suomeksi vuonna 2020.

Kirjailija.Keir Giles
Lukija.Antti Lang

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Venäjän sota jokaista vastaan – ja mitä se sinulle merkitsee