Venuksen ylikulku- Merete Junker

11h
250 sivua
Mette Minde
bookCoverFor

Yhteenveto

Toukokuun 17. päivän vastaisena yönä vuonna 1968 Gunnar Eie jättää autonsa avaimineen laiturille Skienissä. Hän jättää jälkeensä vaimon ja kolme teini-ikäistä tytärtä eikä enää koskaan palaa.

 Eräänä kevätpäivänä vuonna 2007 Eien lapsenlapsenlapsi, kolmetoistavuotias Stian, löytää ruumiin järvestä aivan kotitilansa läheltä.  Ruumiinavauksen yhteydessä ruumis tunnistetaan kadonneeksi Gunnar Eieksi. Hänet on murhattu raa’asti kolme vuotta sitten. Rinnassa miehellä on kaksitoista punaista ristipisto-ommelta.

 Stian asuu syrjäseudulla äitinsä ja äidinäitinsä kanssa. Hän on yksinäinen ja hieman erityislaatuinen poika, ja hän tuntee olevansa vastuussa. Mitä tapahtui, kun isovaari katosi? Missä hän on ollut kaikki nämä vuodet? Ja miksi hänet murhattiin?

 Etsiessään vastauksia Stian pääsee liian lähelle totuutta. Tuo totuus tekee kaikista vihollisia, ei ainoastaan vieraista ihmisistä vaan myös hänen oman perheensä jäsenistä. Merete Junker

Merete Junker on syntynyt vuonna 1959 Skienissä, jossa hän edelleen asuu. Kirjailijana hän debytoi vuonna 2008 romaanilla Tyttö ja ilmapallo, josta hänelle myönnettiin Maurits Hansen -palkinto Nytt Blod (Uutta Verta) parhaasta norjalaisesta rikosromaanidebyytistä. Hän on kriminologian, historian ja valtiotieteen maisteri Oslon yliopistosta. Merete Junker on työskennellyt toimittajana radiossa ja lehdissä sekä viestinnän opettajana lukiossa.Julkaistut teokset

Jenta med ballongen. (Tyttö ja ilmapallo.) Rikosromaani 2008

Tvillingen. (Kaksonen.) Rikosromaani 2010

Pumasommer. (Puumakesä.) Rikosromaani 2012

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Jaana Palanterä
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Osa:

4

Äänikirjan kesto:
11h
sivua E-kirja:
250
Kielet:
suomi
Julkaistu:
29.6.2022
Äänikirjan kustantaja:
BookBeat
ISBN Äänikirja:
9789188501387
E-kirjan kustantaja:
BookBeat
ISBN E-kirja:
9789188501509

© BookBeat (Äänikirja)

© BookBeat (E-kirja)