Verivelka

Verivelka

Tietoa kirjasta

Joskus ystävyys on lakia vahvempi.

Verivelka aloittaa uuden DELTA-sarjan. Arttu Tuominen kuvaa porilaista poliisiyksikköä ratkomassa rikostapauksia, jotka laittavat sen jäsenet punnitsemaan omia valintojaan ja arvojaan. Tuoreella tavalla kirjoitetussa sarjassa yhdistyy Tuomisen mestarillinen juonenkuljetus ja inhimillinen kosketus.

Myöhäinen syksy. Porin Ahlaisissa tapahtuu raaka, mutta poliisin näkökulmasta tavanomainen surmatyö. Mökillä, jossa on koolla iso ryyppyporukka, puukotetaan mies. Tapauksella on useita silminnäkijöitä mutta vähän surijoita; uhrilla on poikkeuksellisen väkivaltainen rikostausta.

Komisario Jari Paloviita, ylennyksen saanut perheenisä, hätkähtää kuullessaan Ahlaisten surmasta epäillyn miehen nimen: poikavuosina samainen puukottaja oli hänen paras ystävänsä, rikkonaisesta kodista tullut tinkimätön ja auttavainen toveri, joka puolusti häntä julmissa kiusaamistilanteissa. Paloviita on aina tuntenut olevansa elämänsä velkaa nykyisin syrjäytyneenä kulkevalle ystävälleen.

Mitä loppujen lopuksi tarkoittaa ikuisen lojaalisuuden lupaus, verivala?

Koskettava ja vetävä rikosromaani salaisuudesta ja syyllisyydestä.

”Kerronnaltaan, tyyliltään, jännitysasteeltaan ja syvällisyydeltään Verivelka on paras Tuomisen tähänastisista romaaneista.”

Satakunnan kansa

"Tuomisen teksti tuo paikoin mieleen niin Stephen Kingin kuin suomalaisen poliisi- ja rikosromaanin edesmenneen grand old manin Matti Yrjänä Joensuun. Sekä poliisit että muut henkilöhahmot ovat Tuomisen tarinoissa moniulotteisia ihmisiä, rikokset eivät tapahdu tyhjiössä, eikä ole olemassa ulkoistettua pahaa, jota olisi mutkatonta syyttää ja rangaista."

APU

"Verivelka on taitavasti rakennettu, hienosti kirjoitettu, kypsä murhenäytelmä ja intensiivinen jännäri."

Kansan Uutiset

"Koulukiusaajan moniongelmaisesta perheestä sekä ystävyydestä kertova rikosromaani Verivelka yllätti ja koukutti ahmimaan sen hetkessä. Kirjailijan yhteiskunnallinen tarkkanäköisyys tuo juoneen syvyyttä ja eettistä pohdintaa. Moniulotteiset henkilöhahmot tuovat mieleen Matti Yrjänä Joensuun mahtavat Harjunpää-kirjat. Uuden rikossarjan aloituksella on silti vahva oma ääni. Verivelka on koskettava ja ajankohtainen."

Opettaja -lehti

Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) työskentelee ympäristötarkastajana ja kirjoittaa iltaisin tummia, realistisuudessaan kovaotteisia rikosromaaneja. Erityisen vaikuttavasti Tuominen kuvaa moraalin järkkymistä ja ihmisiä vaikeiden valintojen äärellä.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Verivelka