Vettä kukille

- Valérie Perrin

Arvostelu 4.1
16h 44min
331 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

”Täydellinen sekoitus naurua ja kyyneleitä.” – Lire

Palkittu menestysromaani unohtumattomasta hautausmaan naisesta, joka ei lakkaa uskomasta huomiseen.

Violette Toussaint on hoitanut hautausmaata pienessä bourgognelaisessa kylässä jo kaksikymmentä vuotta. Hän tuntee kaikki haudoilla kävijät, ja usein he vierailevat Violetten talossa jakamassa elämän iloja ja suruja hänen kanssaan. Violetten rutiinit muuttuvat, kun paikallinen poliisi Julien Seul haluaa laskea kuolleen äitinsä tuhkat aivan tuntemattoman ihmisen haudalle. Pian selviää, että siinä lepää hänen äitinsä rakastaja ja että heidän salainen rakkaustarinansa on osa myös Violetten tarinaa.

”Lempeä ja liikuttava tutkimusmatka rakkauteen, menetykseen ja sovitukseen.” – Publishers Weekly

Valérie Perrin (s. 1967) on kirjoittanut kymmenvuotiaasta asti, mutta julkaisi esikoisromaaninsa Les Oubliés du dimanche 48-vuotiaana. Valokuvaajana ja käsikirjoittajana työskennelleestä Perrinistä tuli yllättäen yksi Ranskan luetuimmista kirjailijoista, kun hänen toinen romaaninsa Vettä kukille ilmestyi. Teos on hurmannut lukijat ympäri maailman: sitä on myyty yli miljoona kappaletta yli 30 kielellä, se oli Italiassa vuoden 2020 myydyin kirja ja nousi bestsellerlistoille myös Norjassa ja Ruotsissa. Romaani on palkittu arvostetulla Prix Maison de la Presse -palkinnolla ja Prix des lecteurs -lukijapalkinnolla, sen pohjalta on sovitettu teatteriesitys ja siitä on tekeillä myös tv-sarja. Valérie Perrin asuu Normandiassa miehensä kanssa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Saara Pääkkönen

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

16h 44min

Sivua:

331

Kielet:

suomi

Julkaistu:

4.5.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510489352

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510494905

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vettä kukille – Äänikirja, E-kirja

Hieno kirja, jonka kaunis kieli soljuu ja tarina vie mukanaan. Taitavasti rakennettu romaani eri ihmisten elämistä ja kohtaloista, jotka aukeavat ja kietoutuvat toisiinsa vuorotellen. Tunnelmassa on samaan aikaan lämpöä ja kodikkuutta, mutta myös viiltävää haikeutta. Tämän ahmi henkeä haukkoen, melkein kuin mysteerin.

Mikko

Ihana, kaunis

Sari

Hyvä kirja vaikka tipahdin ranskalaisissa nimissä. En aina ollut perillä kuka on kuka. Hienosti rakennettu tarina ja henkilöt.

Marita

Ihana!

Heidi