Vierastila

- Miki Liukkonen

Arvostelu 4.2
15h 50min
333 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Missä olet, kun olet poissa tolaltasi?

Ren Dawn on keksijä joka on kadottanut kykynsä keksiä asioita. Erinäiset sekasotkut ajavat hänet Cancúniin, hormonihoitoihin, deliriumiin ja itsensä viereen, katsomaan elämäänsä kuin ulkopuolelta käsin. Ja sitten on vielä Louis Dufuette...

Vierastila on romaani ajattelusta, elämänpettymyksestä ylimpänä tavoitteena, maailmanhistoriasta leposykkeen kehityksenä, ja vähän kaikesta. Se on filosofinen ja humoristinen romaani, joka hylkii sekä huumoria että filosofiaa. Turvavyöt ovat tarpeen, mutta eivät kuulu romaanin varustukseen.

Iloittelevan kerronnan takana väijyy jotakin vakavaa, sydämeenkäypää ja vilpitöntäkin.

"Ja ihmiset fantasioivat, koska maailma itsessään ei ole kiihottava, se ei sellaisenaan tarjoa oikein mitään. Ihmiset alkoivat kauan sitten vain keksiä juttuja, ja siitä lähtien kaikki on mennyt kutakuinkin päin persettä."

Miki Liukkonen (1989–2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan. Hänen tuotantonsa näyttää ihmiset ja koko maailman kaikessa kauneudessaan, runsaudessaan ja neuroottisuudessaan, hänen teoksissaan olemassaolon yksityiskohtien paljous sataa lukijan ylle vertausten ja metaforien kukkaistulvana.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

15h 50min

Sivua:

333

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

18.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510500491

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510500484

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vierastila – E-kirja, Äänikirja

Vaikea tarinallisesti, mutta teksti on hienoa! Älykästä huumoria ja nerokkaita kielikuvia. Täysin oma tyylilaji, jäljittelemätön, nerokas. Nostan kirjailijan suomalaisten kirjailijoiden mestariluokkaan. Kuuntelin äänikirjana, ja myös lukija on loistava valinta tähän. Nuori, lakonisesti soljuva kertojaääni tukee nuoren Renin sekavia seikkailuja sekä ’Minän’. , nuoren taiteilijalahjakkuuden turhautunutta tuskaa, matkaa kohti rauhaa. Vihdoin.

Mummeli

Menee muutama päivä ennenkuin alan kuunnella uutta kirjaa. Kaikki Miki Liukkosen kirjat olen lukenut tai kuunnellut. Kaikista niistä Kiitos!

Ulla

Ihan uskomattoman hienoa tekstiä. Tarina oli niin hämärä ettei ihan lopulta kuitenkaan auennut. Mahdotonta sanoa oliko tämä hyvä vai huono kirja, kielellisesti nerokas kuitenkin.

Suvi

Hyvä kirja, mutta ihan tajuttoman huono lukija!

evi