Viides vuodenaika

Viides vuodenaika

Tietoa kirjasta

”Sukupolvensa ansiokkain scifi- ja fantasiakirjailija.” - New York Times

”Teoksen maailman ja henkilökuvauksen syvyys saavat lukijan haukkomaan henkeään ja kokemaan, että nyt ollaan elämää suuremman kaunokirjallisuuden äärellä.” - Tähtivaeltaja

Eräänä päivänä kotiin tullessaan Essun saa huomata, että hänen aviomiehensä on murhannut heidän poikansa ja siepannut heidän tyttärensä. Samoihin aikoihin Tyynimaan sydämessä repeää suuri punainen railo, joka syöksee sisuksistaan niin paljon tuhkaa, että se pimentää taivaan vuosiksi. Tai vuosisadoiksi.

Essun lähtee etsimään perheensä rippeitä kuolevassa, kuolettavassa maassa. Hän ei välitä, vaikka maailma hänen ympärillään hajoaisi. Hän hajottaa sen vaikka itse, jos voi siten pelastaa tyttärensä.

Viides vuodenaika aloittaa Murtunut maailma -trilogian, jonka kaikki osat ovat saaneet scifi- ja fantasiakirjallisuuden Hugo-palkinnon.

N. K. Jemisin on ensimmäinen kirjailija, jonka trilogian kaikki osat ovat saaneet arvostetun Hugo-palkinnon. Hän on saanut myös muita fantasiakirjallisuuden palkintoja sekä MacArthur "Genius" Fellowshipin poikkeuksellisesta lahjakkuudesta omalla alallaan. Tuottelias Jemisin kirjoittaa fiktion lisäksi feminististä ja rasisminvastaista blogia sekä kritiikkejä muun muassa New York Timesiin. Hän asuu Brooklynissa, New Yorkissa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Viides vuodenaika