Viimeinen kaatunut

  Tulossa oleva kirja

E-kirja: 24.5.2021

Äänikirja: 24.5.2021

Joonas Konstig on historiallisen trillerin uusi mestari

Sodan lopulla Suomen armeija suoritti salaisen asekätkentäoperaation. Nyt, syksyllä 1945 asekätkentä on paljastumassa Neuvostoliitolle, joka pitää maassa ylintä valtaa. Armeijan ylin johto on vangittu, ja huhut Siperian-junista aiheuttavat levottomuutta. Vankila uhkaa myös entistä kaukopartiotiedustelijaa Aarne Saloa, joka on paennut Tukholmaan englantilaisen vaimonsa Helenin kanssa. He odottavat lasta ja vihdoinkin rauhaa.

Aarne saa kuulla petturista operaation sisällä. Salaperäinen irtisanottu majuri uhkaa kavaltaa venäläisille ainoan dokumentin, joka voi paljastaa asekätkennän koko laajuudessaan. Suomen itsenäisyys on vaakalaudalla.

Lunastaakseen uskollisuutensa aseveljille Aarne joutuu lähtemään tehtävälle läpi kommunistisen poliisin valvoman Suomen – mukanaan vaimonsa, jonka hän pelkää olevan raskaana toiselle miehelle. Viimeisestä tiedusteluretkestä tulee kohtalokas matka pimeyden sydämeen.

Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija ja kouluttaja. Hän voitti Kalle Päätalo -palkinnon romaanillaan Kaikki on sanottu (2011). Konstig on tullut tunnetuksi myös ruoka-aiheisista kirjoituksistaan ja mm. Vuosi herrasmiehenä -autofiktioromaanistaan (2017). Trillereissään Vaaran vuodet ja Viimeinen kaatunut Konstig tutkii Suomen poliittisesti räjähdysherkkiä hetkiä rauhansopimusten tultua voimaan vuonna 1945.

https://joonaskonstig.com/

Näytä lisää