Viimeiset tanssiaiset
      
Jaa kirja    

Sukusaagan päätös

Piiritanssi-sarjan viimeinen osa kertoo laivanvarustajien kaupungista, jossa elämän tyyneyttä ravistelevat historian odottamattomat tapahtumat ja mutkikkaat ihmissuhdekuviot.

Tanssiaiset, naimakaupat ja liike-elämän haasteet värittävät porvariperheen elämää uuden vuosisadan kynnyksellä historiallisessa Porissa. Aleksandran tytär Daalia on naimisissa Justinin kanssa, ja Kohlin kauppahuone ja sikuritehdas pitävät perheen kiireisenä. Jälkikasvulla on kuitenkin omat suunnitelmansa tulevaisuuden varalle.

Kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin synkkä varjo häilyy kaiken yllä, mutta satamakaupungin asukkailla on unelmia ja toiveita kuten ennenkin. Sukupolven vaihdos ja erilaiset toiveet tulevasta vaativat ratkaisujaan. Kohtalo kuitenkin puuttuu arvaamattomalla tavalla elämän kulkuun.

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat heräävät ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat äänensä kuuluviin.

Näytä lisää