Viisas sijoittaja

Tunne itsesi ja osakemarkkinat

Arvostelu 4.5
17h 49min
340 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Suositun sijoitusblogistin odotettu esikoisteos.

Suomen luetuinta yksityishenkilön sijoitusblogia Omavaraisuushaastetta yli seitsemän vuotta kirjoittanut Esa Juntunen antaa kirjassaan eväät parempaan sijoitusmenestykseen.

Viisas sijoittaja -kirja kertoo henkilökohtaisten ja universaalien tarinoiden ja esimerkkien keinoin, kuinka osakesijoittajana on mahdollista menestyä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina, kunhan tuntee osakemarkkinoiden lainalaisuudet. Mitä voimme oppia siitä, että pörssi on ainoa paikka maailmassa, jossa ihmiset juoksevat ulos alennusmyyntien alkaessa ja sisään alennusmyyntien loppuessa? Entä miksi osingot aiheuttavat sijoitusmenestystä haittaavaa riippuvuutta sijoittajissa? Kirjoittaja laittaa myös itsensä likoon ja kertoo paitsi onnistumisistaan sijoittajana myös tekemistään virheistä ja niistä saamistaan opeista.

Samalla teos osoittaa, että sijoittajan tärkein kyky ei ole äly, vaan tunneäly. Viisas sijoittaja tunnistaa omat virheensä ja puutteensa ja pystyy oppimaan niistä. Samalla hän kontrolloi vain niitä asioita, joita pystyy – ja menestyy näin sijoittajana.

Esa Juntunen on 31-vuotias kauppatieteiden maisteri, joka aloitti sijoittamisen keskellä syvintä vuoden 2007 finanssikriisiä. Hänen Omavaraisuushaaste-sijoitusbloginsa on tunnettu erityisesti listautumisantianalyyseistaan sekä persoonallisista henkilökohtaisen talouden teksteistään, jotka ovat inspiroineet kymmeniä tuhansia suomalaisia säästämään ja sijoittamaan. Päivätöikseen hän on toiminut jo pitkään IT:n ja liiketoiminnan välissä vakuutusalalla.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

17h 49min

Sivua:

340

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520446734

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520446727

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Viisas sijoittaja –
Äänikirja, E-kirja

Kirja oli hyvä, mutta kuuntelukokemus huono. Lukija keskittyi liikaa ääntämään vieraskieliset nimet alkuperäiskielellä (usein vieläpä väärin) ja tarpeettoman painokkaasti, mikä teki kuuntelusta raskasta ja vaivaannuttavaa. Kun lauseet olivat suomeksi, luontevampaa olisi ollut sanoa esim. MAIKROUSOFTIN sijasta microsoftin tai ÄMÄSÖNIN tilalla amazonin.

Terho

Lukijan nimien lausuminen aika veikeää. Itse kirja oli hyvä ja kattava perusteos aiheesta.

Samuli

Kirjan sisältö oli mielestäni todella mielenkiintoinen ja lukija hyvä englanninkielisten sanojen ääntämistä lukuun ottamatta. Osittain englanninkieliset sanat lausuttiin selvästi väärin. Miksiköhän ihmeessä tähän oli päädytty?

Juho

Olipa uusia näkökantoja, oon jostakin kyllä eri mieltä.

Antti