Viisi maailmanloppua

- J. Sakari Salonen

Arvostelu 4.3
7h 30min
180 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Maata kohti kiitävät asteroidit, tulivuorenpurkaukset ja tuhotulvat ovat katastrofielokuvien vakiokuvastoa. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon edetessä huolet ihmiskunnan selviytymisestä ovat saaneet myös tosielämän kaikupohjaa. Mitä miljardien vuosien historia kertoo siitä, millaiset katastrofit voivat uhata elämää maapallolla?

Viisi maailmanloppua luotaa planeettamme dramaattista menneisyyttä ja selvittää, mitkä tekijät johtivat viiteen suureen elämän joukkotuhoon. Maapallon eliöt, ihminen mukaan lukien, ovat alttiina monenlaisille geologisille ja kosmisille voimille. Voivatko asteroidit, komeetat tai avaruuden gammapurkaukset uhata meitä tulevaisuudessa? Heräävätkö uinuvat supertulivuoret? Onko odotettavissa uutta jääkautta?

Ilmaston lämpeneminen, luonnon köyhtyminen ja ydinsodan mahdollisuus ovat tehneet selväksi, että yksi merkittävä uhka elämälle on ihmisen oma toiminta. Toisaalta suuri vaikutuksemme planeettaan muistuttaa, että moni avain kestävään tulevaisuuteen on yhä omissa käsissämme. Teos on valaisevaa luettavaa kaikille, joita ihmiskunnan kohtalo askarruttaa.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
7h 30min
sivua E-kirja:
180
Kielet:
suomi
Julkaistu:
4.11.2021
Äänikirjan kustantaja:
Gaudeamus
ISBN Äänikirja:
9789523457300
E-kirjan kustantaja:
Gaudeamus
ISBN E-kirja:
9789523457188

© Gaudeamus (Äänikirja)

© Gaudeamus (E-kirja)