Vinoristin kansa

Vinoristin kansa

Tietoa kirjasta

Väkevän evakkoeepoksen toinen romaani

"Suojärven pitäjässä syntynyt seitsemän lapsen äiti, emäntä ja kunnallispoliitikko, Karjalan evakko Manja Tuononen, onko teillä jotain lisäämistä tai korjattavaa yleiseen käsitykseen, jonka mukaan laatokankarjalaisten sijoittaminen ja sulauttaminen eriuskoiseen ja -kieliseen valtaväestöön oli pelkkää voittokulkua, lukemattomien kirjojen, kaskujen ja laulujen aiheeksi päässyt iloinen ja onnellinen tapahtuma? Menestystarina, tyylikkäimpiä sulkia satavuotiaan päivänsankarin hatussa?"
"On totta että valtio hoiti asiamme mallikkaasti. Mutta kansa vieroksui karjalaisia. Tietäisittepä, mitä meidän täytyi sietää ja mistä kaikesta piti luopua, että hyväksyttäisiin rakentamaan tätä maata teidän "oikeiden" suomalaisten rinnalla!"

Heikki Turunen paljastaa kertomuksessaan, joka on yhtä riipaiseva ja hykerryttävä kuin runollinenkin, häveten vaietut asiat jälleenrakennusajoilta, pyöreät sata täyttävän Suomen kaikkien aikojen kenties uljaimmalta ajalta.

Heikki Turunen (s. 1945) on Suomen merkittävin rakennemuutoksen kuvaaja, hänen huumoristaan ja verevästä karjalankielestään runsas kansankuvauksensa on muodostunut tärkeäksi osaksi suomalaista mielenmaisemaa.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vinoristin kansa

Arvioita ei ole vielä tarpeeksi monta