Virginie!

Albert Edelfeltin rakastajattaren tarina

- Anna Kortelainen

Arvostelu 3.7
8h 45min
182 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen kiinnostui Albert Edelfeltin Virginieksi nimeämästä eroottisesti säkenöivästä nuoresta mallista, joka poseeraa lukuisissa Edelfeltin 1800-luvun teoksissa. Kuka oli tämä kiehtova nainen, jota Edelfelt niin aistikkaasti kuvaa? Tietoja Virginiestä on vähän, sillä Edelfeltin pikkusisko Berta hävitti kirjeet, jotka eivät tuntuneet sopivan kansallissankarin kuvaan. Virginien henkilöllisyyden peittelemiseen osallistuivat myös Edelfelt itse ja hänen ystävänsä. Suuri rakkaus ei kuitenkaan katoa jälkiä jättämättä. Edelfeltin ja hänen ystäviensä jälkeenjääneistä papereista löytyy johtolanganpätkiä, joista punoutuu tarina järisyttävästä intohimosta, taiteilijaa inspiroivasta rakkaudesta, köyhän tytön hylkäämisestä sekä tunnustamatta jääneiden lasten ja prostituutioon ajautuvan naisen traagisesta kohtalosta. Virginie! on matkakertomus, historiallinen essee ja arvoitusdekkari. Ympäri Eurooppaa tiedonsirpaleiden jäljillä matkusteleva Anna Kortelainen kirjoittaa itsensä rohkeasti mukaan tähän unohtumattomaan tarinaan.

Anna Kortelainen (s. 1968) on filosofian tohtori, taidehistorioitsija ja kirjailija. Kortelainen on väitellyt Albert Edelfeltistä ja kirjoittanut parikymmentä tietokirjaa ja kaksi romaania.

Karoliina Niskanen (s. 1987) valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta ja on työskennellyt niin näyttelijänä kuin ohjaajana. Hän on julkaissut musiikkia useilla levy-yhtiöillä ja kirjoittanut rap-lyriikkaa. Hän on myös suosittu äänikirjojen lukija.

Niskasen esikoisromaani Tilhi (2020) sai kipinänsä nuorisoteatterille kirjoitetusta näytelmästä ja työskentelystä laitosnuorten parissa. Rikkinäistä lapsuutta ja vanhemmuuden haasteita käsittelevä teos valittiin ilmestymisvuonnaan Tiiliskivi-palkintoehdokkaaksi. Keväällä 2023 ilmestyi Niskasen toinen romaani Muamo. Romaanissa kahden erilaisen äidin, karjalaisen evakon ja yläluokkaisen ruotsalaisnaisen, tarinat kietoutuvat toisiinsa sodan varjoissa.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

8h 45min

Sivua:

182

Kielet:

suomi

Julkaistu:

13.5.2020

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520414627

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789513198220

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Virginie! – E-kirja, Äänikirja

Kun teoksessa on näin paljon vieraskielisiä nimiä ei riitä että lukijan ääni on miellyttävä. Olisi pitänyt valita lukija joka osaa ääntää eri kieliä. Nyt meni pieleen ruotsin-, ranskan-, saksan-, norjan- ja espanjankieliset nimet. Ei edes nimihenkilön, Edelfeltin nimen lausuminen onnistunut.

Nina

Mielenkiintoinen aihe, mutta ajoittain pitkäveteinen. Mutta tämähän oli tutkimus ja tulihan Virginiasta paljon tietoa.

Sinikka

Lukijalla ei ikävä kyllä ollut mitään käsitystä ranskan kielen ääntämisestä. Se oli todella häiritsevää

Pirjo

Ranskaa taitamattomana en osaa arvioida nimien ääntämistä, mutta päivämäärissä häiritsee helmikuu. 13.2. on kolmastoista toista ei kahdetta. Tällöinhän tammikuu olisi yhdettä.

Kirsi