Vitun ruma- Nelli Kenttä, Katri Norrlin

Arvostelu 4.1
5h
148 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

”Somen takia koen itseni päivittäin iljettäväksi.”

Kuinka paljon sosiaalinen media vaikuttaa ulkonäkösuhteisiimme? Miksi oma keho hävettää? Miltä näyttää uskottava ihminen? Kuka oikeastaan hyötyykään kauneusihanteista?

Sosiaalinen media luo ulkonäköpaineita ja maailma tuntuu usein pyörivän ulkonäön ympärillä. Vitun ruma on visuaalisesti vaikuttava, ajatuksia herättävä, monipuolinen ja tarkkasilmäinen kirja ulkonäöstä sosiaalisen median aikakautena. Samaistuttavia ajatuksiaan kirjassa on jakamassa muun muassa BEHM, Tuure Boelius, Ina Mikkola, Jesse Markin, Kasmir, Maiju Voutilainen ja Sini ”Papananaama” Laitinen. Heidän ajatuksiensa lisäksi kirjassa kuuluu kirjailijoiden, sekä sosiaalisessa mediassa omia mietteitään ja tarinoitaan jakaneiden ihmisten ääni.

Kirjan tarkoituksena on saada lukija pohtimaan, miten keinotekoisia ja epäreiluja kauneusihanteet ovat ja olemaan armeliaampi itseä kohtaan. Luettuasi tämän kirjan, jätät toivottavasti myös kommentoimatta jonkun henkilön ulkonäköä.

Nelli Kenttä on valokuvaaja, toimittaja ja sosiaalisen median sisällöntuottaja. Hän työskentelee musiikkimedia YleX:ssä musiikkitoimittajana ja valokuvaajana sekä on intohimoinen visuaalisten kokonaisuuksien, feminismin ja esittävän taiteen ystävä.

Katri Norrlin on toimittaja, juontaja ja someammattilainen. Norrlin työskentelee vuoden musiikkimediaksi useasti valitussa YleX:ssä musiikkitoimittajana eri alustoilla -kuten palkitulla Youtube-kanavalla -ja vaikuttaa muutenkin Suomen musiikkikentällä. Hän on visuaalisuutta rakastava popkulttuuritietäjä ja tanssinohjaaja, jonka tekemistä ohjaa tasa-arvon edistäminen.

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

5h

Sivut:

148

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.6.2021

Äänikirjan kustantaja:

Into Kustannus

ISBN Äänikirja:

9789523517387

E-kirjan kustantaja:

Into Kustannus

ISBN e-kirja:

9789523517394

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vitun ruma – Äänikirja, E-kirja

Tärkeitä aiheita, mutta kirjassa on liian paljon asiaa ympättynä liian pieniin kokonaisuuksiin. Ei oikein toimi äänikirjana kun kirjassa jaettu IG-käyttäjien vastauksia, jotka luettuna kuulostaa aika hölmöltä. Selkeästi suunnattu z-sukupolvelle.

Tiia

Todella mielenkiintoinen ja hyvä. Toimisi varmaan paremmin luettuna, välillä itse ainakin menin sekaisin, että ketäs tässä nyt haastateltiinkaan ja oliko tämä nyt kirjoittajan vai haastateltavan mielipide.

Roki

Asiaa

Sini

Kirja avasi silmäni täysin, ja sai minut ajattelemaan itsestäni myönteisemmin🤍sai haastamaan omia kauneuskäsityksiä, somekäyttäytymistä sekä ennakkoluuloja. Antoi työkaluja selvitä somen ja kauneusihanteiden maailmassa just itselleen parhaalla tavalla. Loistava !

Laura

Tosi mielenkiintoinen ja varmasti monelle silmiä avaava, itelle oli aika paljon tuttua asiaa. Itelle semmone mindblow oli se et itellä ei niinkään ole ulkonäköpaineita vaan ikäpaineita 🤔

Huikean hyvä

Erinomainen ja ajankohtainen

👍

Meri

vitun hyvä kirja

Upea! Suosittelen luettavaksi.

Sonja Järvinen

Hienoa tytöt❤

Erittäin tärkeä ja ajankohtainen aihe ja hyvä näkökulma.

Sari

Todella kiinnostava ja hätkähdyttävä

Aivan superhyvää keskustelua!

Nenna

Suosittelen

Pidin paljon sisällöstä, sillä se on tärkeä ja hyvin ajankohtainen ongelma monelle nuorelle. Aika paljon omien ajatusten kanssa kohtasivat kirjassa kerrotut asiat/faktat/pohdinnat, mikä oli kiva huomata. Silti tuli taas uusia oivalluksia asiasta, joten suosittelen kyllä kuuntelemaan/lukemaan! ☺️

Janita