Vuokko

Muotoilija Vuokko Nurmesniemen elämä ja ura

Arvostelu 4.2
9h 36min
195 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Vuokko Eskolinin onnellinen lapsuus sai dramaattisen käänteen, kun talvisota syttyi marraskuussa 1939. Perhe oli sodan aikana hajallaan, äiti ja tytöt evakossa Hollolassa, Veikko-veli sotalapsena Ruotsissa ja isä suomalaisten upseerien autonkuljettajana Viipurissa. Ennen sodan päättymistä Vuokon ollessa vasta 15-vuotias Elsa-äiti kuoli traagisesti struumaleikkauksen jälkeiseen keuhkokuumeeseen.

Äidin varhainen poismeno opetti Vuokon itsenäiseksi. Hän ymmärsi, että jokaisen on tehtävä omat valintansa ja kuljettava itselleen sopivaa polkua. Luovuuden kutsu heräsi varhain ja oppikoulu jäi kesken. Vuokko pyrki Ateneumiin ollessaan vasta 16-vuotias. Vakava sairastuminen opiskeluaikana keskeytti keramiikan opinnot yli vuodeksi. Viimeisenä opiskeluvuotena Vuokossa alkoi näkyä poikkeuksellinen lahjakkuus.

Lentävän lähdön uralleen Vuokko sai Armi ja Viljo Ratian palkattua hänet Marimekon ja Printexin ensimmäiseksi suunnittelijaksi. Vuokon luovat ideat
kankaiden ja vaatteiden suunnittelussa ja Armi Ratian omintakeinen tyyli markkinoida vei yrityksen nopeasti maailmanmaineeseen. Mikä sitten sai kahden Marimekkoa luotsanneen naisen tiet eroamaan?

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

9h 36min

Sivua:

195

Kielet:

suomi

Julkaistu:

25.8.2021

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789522349415

E-kirjan kustantaja:

Siltala

ISBN e-kirja:

9789522349422

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vuokko – Äänikirja, E-kirja

Hieno tosi kertomus❣️❣️

Margit

Vuokko ansaitsi kyllä tämän kaiken kunnian mutta niin olisi ansainnut myöskin Armi

Anita

Mielenkiintoinen

Päivi

Mielenkiintoista lähihistoriaa!

Mervi