Yhden toivon tie- Paula Havaste

Arvostelu 4.2
16h 24min
288 Sivut
Kaksi rakkautta
bookCoverFor

Yhteenveto

Toiveet voivat olla vaarallisia.

Sota Neuvostoliittoa vastaan on kestänyt jo vuosia, mutta Oilin mieltä sekään ei saa matalaksi. Kemissä eletään Berliinin aikaa, työ saksalaisessa sotilassairaalassa on innostavaa ja ystävät pitävät suomalaistytölle seuraa. Tärkein on kuitenkin Horst, komea saksalainen sotilas, joka on luvannut hankkia avioliittoluvan itse Hitleriltä ja viedä Oilin mukanaan. Kun sota viimein päättyy ja saksalaiset komennetaan poistumaan maasta, Oili panee kaiken toivonsa Horstin varaan ja lähtee uhkarohkealle matkalle kohti Saksaa.

Yhden toivon tie on tarina sokeasta uskosta, sisaruusrakkaudesta sekä suomalaisten naisten ikiaikaisesta sinnikkyydestä. Raju selviytymistarina on itsenäinen jatko-osa romaanille Kaksi rakkautta.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

16h 24min

Sivut:

288

Kielet:

suomi

Julkaistu:

3.10.2022

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512430130

E-kirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN e-kirja:

9789512090761

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Yhden toivon tie – E-kirja, Äänikirja

Kirja on todella hyvä, mutta lukija todella huono, esimerkiksi henkilöhahmo Voitto muuttuu lukijalla monta kertaa Veikoksi, aivan kuten sarjan edellisessäkin osassa. Harmi kun äärimmäisen hyvin kirjoitettu teksti on jälleen kerran pilattu tällä samalla lukijalla kuin muissakin Havasteen kirjoissa.

Päivi

Ihan hyvä ja mukaansatempaava juoni, mutta kirjailija selittää liikaa. Kirjailija ensin selittää ja sitten vielä näyttää mikä saa monet kohtaukset tuntumaan jankuttamiselta. Lukijan tapa painottaa sanoja tuntuu kummalliselta.

Liisa

Koskettava omalla tavallaan.

Anu

Tämäkin Havasteen kirja on hyvä

Sirkku

Seuraavaan kirjaa odotan malttamattomana, tämä teos vei mennessään ja lukija on 10+ , aivan mahtava. Kiitos

maire

Todella koskettava ja mukaansatempaava kirja! ❤️

Johanna

Taattua upeaa laatua Paulalta!

Tuula

Pidin todella kovasti kirjasta. Hyvä, monipuolinen juoni. Ajoittain hieman häiritsi kirjan kronologia. Omien laskujen mukaan ajan olisi pitänyt kulua nopeammin kirjan tapahtumiin nähden. Toinen pieni harmitus oli pitkät saksankieliset repliikit, näin saksaa taitamattomana. Näistä lähti viides tähti.

Heidi

Lappi ja lapinsota taas kerran, oli silti kiinnostava, ihmisläjeinen kuvaus. Miesääni lukijana hyvä valinta.

Sini