Yhdet vielä, Irwin

Antti Hammarberg 1943–1991

- Tuomas Marjamäki

Arvostelu 4.3
15h 16min
380 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Rooli, joka lopulta vei koko miehen.

“Pala palalta se otti sieluni. Irwinismin piti olla vain leikkiä, myytävää imagoa tanssien järjestäjille. Mutta se myytiinkin salaa minulle. Hätkähdän, kun kotiin tulee virallinen kuori, jonka päällä lukee Antti Hammarberg. Nimi on minulle pelottavan vieras.”

Irwin Goodman oli koko Suomen tuntema renttulaulaja, jonka hitit ja persoona muistetaan edelleen. Todellinen ihminen Irwinin takana on sen sijaan jäänyt hämärän peittoon. Läpi elämän kestäneet ongelmat ja yhteiskuntavastaisuus kumpusivat rikkonaisesta lapsuudenperheestä, viinasta sekä kovapäisyydestä.

Antin leski Riitta Hammarberg valottaa kirjassa, miten tapasi miehensä, millainen hän oli kotona ja miten keikkaelämän ongelmat varjostivat perheen elämää. Samoin kansantaiteilijasta kertovat monet muut sukulaiset, ystävät ja työtoverit.

Riitta antoi käyttöön uskomattoman laajan arkiston, joka sisältää muun muassa Antin vanhempien, Antin omia ja Vexi Salmen kirjeitä sekä Ryysyrannan baarikaapin täyttökuitin. Runsaasti kuvitetussa kirjassa on paljon ennen julkaisemattomia kuvia lapsuudesta viimeisiin hetkiin asti.

Tuomas Marjamäki (s. 1978) on kirjailija ja toimittaja, joka tietokirjoissaan on erikoistunut suomalaisen viihteen historiaan. Hän on aiemmin julkaissut muun muassa Vesa-Matti Loirin, Spede Pasasen, Simo Salmisen ja Mikko Alatalon elämäkerrat sekä kirjat Kummelista ja Uuno Turhapurosta.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

15h 16min

Sivua:

380

Kielet:

suomi

Julkaistu:

14.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523826410

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523826403

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Yhdet vielä, Irwin – Äänikirja, E-kirja

Rehellinen ja kunnioittava kirja ihailemastani musataiteilijasta. Kiitos 🙏🏻💯

Mari

Parasta tässä kirjassa oli lukija, voisin ehkä kuunnella vaikka hän lukisi puhelinluetteloa läpi! Kirja oli huolellista työtä, kaunis kirjoitus ilman jeesusteluja tai mässäilyä.

Mira

Hieno kirja, hyvä lukija😊

Sirpa

Hyvä kertomus kansantaiteilijasta ja hänen edesottamuksista. Niin tyypillistä muusikko piireissä kun kuningas alkoholi vie mennessään. Lukija aivan huippu.

Juhani