Yhteisöohjautuvuus : Kestätkö ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin sinä

- Karl-Magnus Spiik, Karl-Johan Spiik

bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Testaa itsesi ilmaiseksi osoitteessa www.yhteisoohjautuvuus.fi/egoswot

Mitä teet, kun tiimi ei toimi?

Tiimipalaverissa Duracell Doris heittelee kommentteja ja ärsyttää muita. Pehmo Pauli on hiljaa, kärsii väittelyistä ja riitaisasta tunnelmasta. Jahkailija Jaana kertoo mielipiteensä ja yrittää perustella, mutta Doris ei jaksa kuunnella. Käskijä Kallu jyrää muut asenteella Minä olen oikeassa".

Tämä tiimi ei pysty yhteistyöhön. Esihenkilölläkin on suuria vaikeuksia saada tilanne rauhoittumaan ja keskustelun asialliseksi. Tuskin onnistuu. Aikaisempien kokemustensa perusteella hän ei jaksa kunnolla edes yrittää.

Näin ei tarvitsisi olla. Doriksella, Paulilla, Jaanalla ja Kallulla on kaikki mahdollisuudet yhteistyöhön, josta syntyy työpaikalla erinomaista tulosta ja innostava ilmapiiri. Heistä pitää vain saada parhaat puolet esiin - ja heidän tulee huomioida toistensa erilaisuus sekä käsittää, miksi tiimiin tarvitaan erilaisia ihmisiä kuin he itse.

Doris tuottaa uusia ideoita ja innostaa muita. Pauli kuuntelee kaikkia ja kannustaa. Jaana pohtii tarkkaan ehdotusten taustoja ja mahdollisuuksia. Kallu pitää tavoitteet ja budjetit kirkkaana mielessä. Erilaisuuden tuottamasta lisäarvosta syntyy tiimin voimavara. Tiimi kykenee toimimaan itseohjautuvasti ja esihenkilö osaamisineen voi siirtyä muihin tehtäviin, koska häntä ei enää tarvita tiimin johtamisessa.

Tämä kirja esittelee, miten tiimissä saadaan paras esiin eri ihmistyypeistä ja miten vältetään ihmisten erilaisuudesta johtuvat turhat riidat. Kirja toimii oppaana erityisesti esihenkilöttömyyteen pyrkiville tiimeille, mutta vinkit ovat helposti hyödynnettävissä myös perinteisissä organisaatioissa.

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

2h 27min

Sivua:

78

Kielet:

suomi

Julkaistu:

3.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Karlex

ISBN Äänikirja:

9789526996363

E-kirjan kustantaja:

Karlex

ISBN e-kirja:

9789526996356

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Yhteisöohjautuvuus : Kestätkö ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin sinä – Äänikirja, E-kirja

Vaikka ihmisten erilaisuudesta ja persoonallisuustyypeistä on paljon erilaisia teoksia, tämä oli erittäin mukaansatempaava kirja ja tuntui tarjoavan vastauksia moniin arkipäivän tilanteisiin. Tärkeä sanoma välittyi: Ei ole oikeita tai vääriä ihmistyyppejä, kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja liian vahvoina eri persoonallisuuspiirteet kääntyvät heikkouksiksi. Ihmisten rilaisuus kannattaa pyrkiä hyödyntämään ja näkemään positiivisuuden ja mahdollisuuksien kautta. Äänitys jätti paljon toivomisen varaa, sillä lukijaääni oli joissakin kohdissa epäselvä, liian nopea, eikä tarpeeksi kuuluva.

Heikki